PM Dohas. Ajaloolise etenduse pakkunud kuulitõukajad: tulevärki oli uskumatult palju

Kris Ilves
, reporter
Copy
Ajaloolise lõppvõistluse peategelased: Tomas Walsh (vasakul), Joe Kovacs, Ryan Crouser.
Ajaloolise lõppvõistluse peategelased: Tomas Walsh (vasakul), Joe Kovacs, Ryan Crouser. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Kergejõustiku MMi üheksandal võistluspäeval kujunes Dohas Khalifa staadionil kõige põnevamaks lõppvõistluseks meeste kuulitõuge, millest võitjana väljus ameeriklane Joe Kovacs.

Tunamullu Londonis maailmameistriks kroonitud Uus-Meremaa kuulitõukaja Tomas Walsh põrutas esimeses voorus 22.90 meetrit. Aga tasemel olid ka konkurendid. Eriti viimases voorus, kus Walsh langes hoobilt kolmandaks ja pidi leppima pronksmedaliga.

Teist korda krooniti maailmameistriks Kovacs, kes sai viimases voorus kirja 20.91 meetrit. Viimases voorus parandas märkimisväärselt oma tulemust ka Kovacsi kaasmaalane Ryan Crouser, tõugates sama palju kui Walsh, aga sai hõbemedali, sest tema paremuselt teine katse oli parem.

See oli ajalooline kuulitõuke lõppvõistlus. Varem polnud esikolmik ühe sentimeetri sisse mahtunud. Lisaks polnud varem neli meest lõppvõistlusel 22 meetri joont alistanud, Brasiilia vägilane Darlan Romani tõukas 22.53 meetrit ja sai neljanda koha.

«Lootsin teha isikliku rekordi, aga siis nägin, et Ryan ja kõik teised konkurendid tõukavad kaugele,» sõnas Kovacs, kelle auhinnakapis on ka Pekingi MM-kuld, Rio de Janeiro olümpiahõbe ja Londoni MM-hõbe. «Ma olen kuldmedali üle õnnelik. See oli ajalooline finaal.»

«See oli uskumatu lõppvõistlus, viimases voorus oli palju tulevärki,» jätkas teise koha saavutanud Crouser. «Vahed olid uskumatult väikesed. Ma ei ole kunagi midagi sellist näinud ja 22.90 meetrit viimases voorus oli minu poolt uskumatu tõuge,» lisas Crouser.

«Ma ei ole vihane. Olen oma katsete üle väga õnnelik,» rääkis avavoorus 20.90 meetrit tõuganud, kuid viimases voorus kolmandaks langenud Walsh. «Ma ei usu, et nad tegid ideaalsed katsed, aga nad tõesti väärisid neid tulemusi. Ma ei suuda seda endiselt uskuda,» lõpetas uusmeremaalane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles