Poom näitas Walesis head kiirust, kuid ei pääsenud laupäevalgi probleemidest

Postimees Sport
Copy
Roland Poom ja Ken Järveoja
Roland Poom ja Ken Järveoja Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Pärast Walesi ralli reedese avakatse järgset katkestamist, olid Roland Poom – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T) laupäeval taas tagasi rajal. Walesi ralli kõige pikemal võistluspäeval ootas piloote ja kaardilugejaid ees 151,24 katsekilomeetrit, mis kõik tuli läbida ilma hoolduspausita.

Laupäeva avakatsena sõidetud 25,86 km pikkuse Dyfi katse esimeselt läbimiselt Poom – Järveojale juunioride arvestuse neljas aeg. Katse võitjatest jäid nad maha 11,6 sekundiga. Kui Walesi ralli pikima võistluspäeva avakatsel jäid eestlased TOP3-st väja, siis järgneval kahel katsel see viga parandati. Neil katsetel näitasid Poom - Järveoja JWRC arvestuses teist ja kolmandat aega. Katse võitjatest jäid nad maha 5,1 ja 19,1 sekundiga.

Rehvivahetuse pausi ajal andsid eestlased M-Sport meeskonna mehaanikutele tagasisidet, et autoga oli viimasel katsel mingi probleem, sest autol on kuidagi vähe jõudu. Selgus, et auto väljalaske süsteemi ava oli saanud mingi löögi ning oli oluliselt väiksem, kui muidu.

Peale lõunast rehvide vahetuspausi ootasid alustuseks ees hommikuste katsete kordused. Kahelt esimeselt Poom – Järveojale neljas ja kolmas katseaeg. Laupäeva viimase pika katsena sõidetud  Dyfi korduvkatsel purunes eestlaste Ford Fiesta R2T vasak esimene rehv. Poom – Järveoja jõudsid küll katse lõppu, kuid kaotasid katse võitjatele ligi neli minutit.

«Päeva alustasime hea tempoga, kuid laupäevasel kolmandal katsel tundus, et autol on vähem jõudu, kui peaks,» ütles Poom pressiteate vahendusel. «Tõenäoliselt lõi mõni kivi väljalaske ava väiksemaks ja sealt tekkis ka probleem. Edasi oli häid katseaegasi  keeruline sõita, kuna kõrgetel pööretel polnud autol jõudu. Eelviimasel katsel purunes meil veel ka rehv. Kokkuvõttes pole hullu, sest midagi püüda meil pole ja saime vähemalt kõik katsed läbi sõidetud.»

Reedel kogunenud trahviminutite tõttu hoiavad Poom – Järveoja enne pühapäevaseid katseid JWRC arvestuse kümnendat kohta.

Walesi MM-ralli jätkub pühapäeva viie kiiruskatsega, mille jooksul läbitakse 38,42 katsekilomeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles