Rapla korvpallurid said kirja hooaja kolmanda võidu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Tuleva korvpallihooaja kohal ripub palju küsimärke.
Tuleva korvpallihooaja kohal ripub palju küsimärke. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti-Läti korvpalliliiga pühapäevastes mängudes teenis AVIS UTILITAS Rapla hooaja kolmanda võidu, kui koduplatsil alistati BK Liepaja 80:66. Teises mängus ei andnud Riia VEF  BC Valga-Valka/Maks&Moorits meeskonnale võimalusepoegagi - tasuks 97:57 võit.

AVIS UTILITAS Rapla - BK Liepaja 80:66 (14:9, 26:18, 15:16, 25:23) kohtumine algas korvidevaeselt ning nelja ja poole minuti möödudes oli Liepaja 4:2 peal. Seejärel tabas Rait-Riivo Laane vabaviske ning Erik Keeduse ühe ja Indrek Kajupanga kahe kaugviske toel asus Rapla 12:4 juhtima.

Külalised ei saanud aga kuidagi hakkama Rapla korvialuse jõu Montae Glenniga, kes aitas 11 punktiga Rapla 23:14 ette. Kajupanga järjekordsest kaugviskest said võõrustajad vahe üle kümne punkti ja Glenni korvist oli Rapla poolajaks 40:27 juhtimas.

Teist poolaega alustas Rapla Kajupanga neljanda tabava kaugviskega ning Glenni lähiviskega, millega kasvatati eduseis 16-punktiliseks. Liepajal oli küll üksikuid õnnestumisi, aga vahet ei suudetud kuidagi alla kümne punkti saada. Devaugntah Williams realiseeris 2+1 rünnaku kodumeeskonna poolelt ja seis oli sellega 50:33. Rihards Kuksiks, Niks Janson ja Kristaps Plavnieks tabasid kolmanda veerandaja lõpus kõik aga kaugviske ning viimasele neljandikule mindi vastu Rapla 55:43 eduseisust. Kahel korral õnnestus külalistel tulla üheksa punkti kaugusele, kuid alati oli Raplal vastus olemas ning võitja oli selge.

Rapla näitas paremat visketabavust (46% - 42%) ning lauavõitlus võideti 37:33. Kodumeeskond jagas ka rohkem korvisööte 23:14 ning Liepaja tegi pallikaotuseid rohkem, vastavalt 13:12.

Indrek Kajupank viskas Rapla eest 18 punkti ja võttis 6 lauapalli. Montae Glenn tegi võimsa kaksikduubli 16 punkti ja 17 lauapalliga, Devaugntah Williams lisas 14 ning Erik Keedus 13 silma ja 5 lauapalli.

Liepaja parimad olid Kristaps Plavnieks, Andrejs Šelakovs ja Rihards Kuksiks, kes kõik viskasid 12 punkti ning kellest viimased kaks võtsid vastavalt 8 ja 9 lauapalli. 11 punkti ja 7 lauapalli sai kirja Guntis Sipolinš.

BC Valga-Valka/Maks&Moorits - Riia VEF 57:97 (19:26, 11:26, 17:19, 10:26)

Valga-Valka esimest võitu sel hooajal kirja ei saanud ning Läti tippklubile Riia VEF-ile jäädi koguni 40 punktiga alla. Avaveerandil haarasid külalised initsiatiivi, aga piirilinlased suutsid mängus püsida ja järgmisele kümnele minutile vastu minna seitsmepunktilisest kaotusseisust. Teisel veerandajal toimus lagunemine - VEF domineeris lauavõitluses ja vabadelt kohtadelt tabati külma rahuga viskeid, mis andis puhkepausiks 22-punktilise edumaa. Kolmas veerandaeg kulges küll võrdselt, aga viimasel neljandikul teise koosseisuga tegutsenud Valga-Valka jaoks suurenes vahe veelgi 16 punkti võrra.

Eelmistes selle hooaja mängudes just lauavõitluses silma paistnud Valga-Valka hävis selles elemendis täielikult 33:49, seejuures ründelaud VEF-ile 19:11. Külalismeeskond oli ka visketabavuses parem (47% - 32%) ning korvisööte anti 21 Valga-Valka 17 vastu. Pallikaotuseid tegi kodumeeskond 15, VEF 6.

Arturs Kurucs viskas võitjate eest 15 punkti ja andis 6 korvisöötu, Janis Blums lisas 13 silma, 4 lauapalli ja 3 korvisöötu. 11 punkti said kirja Alexander Madsen (lisaks ka 9 lauapalli) ja Ronald Curry ning Kristijan Krajina nimele jäi 10 punkti.

Valga-Valka resultatiivseim oli Michael Best 16 punkti ja 4 lauapalliga. Filipp Gafurov tõi 9 ning Branko Jereminov 8 punkti, 4 lauapalli ja 4 korvisöötu. Vladimir Bulatovic järgnes 7 punkti ja 6 lauapalliga ning meeskonna kapten Timo Eichfuss lisas 6 silma, 3 lauapalli ja 4 korvisöötu.

Eesti-Läti korvpalliliiga jätkub kolmapäeval, 9. oktoobril, kui Pärnu Sadam võõrustab BK Ventspilsi, Riia VEF kohtub BK Liepajaga ja TALTECH võtab oma hooaja esimeses mängus vastu VALMIERA GLASS VIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles