Zlatan Rootsi koondise peatreenerile: sa oled hävitanud kõik, mis ma üles ehitasin!

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Kelvin Kuo / USA TODAY Sports

Endine Rootsi jalgpallikoondise tähtmängija Zlatan Ibrahimovic kritiseeris teravalt Rootsi koondise peatreenerit Janne Anderssoni ning süüdistas teda mängijate diskrimineerimises.

«Ta on hävitanud kõik, mis ma üles ehitasin,» ütles 38-aastane jalgpallur Expressenile.

Kuna Ibrahimovic on Bosnia päritolu, oli tal raske Rootsi ellu integreeruda. Ta tundis, et teda ei taheta sinna. Ta tundis, et on teistest erinev. Ometi suutis ta kõigest sellest üle olla ning tõusis Rootsi jalgpallikoondise vaieldamatult suurimaks täheks.

Paraku tunneb Ibrahimovic, et koondise peatreener Andersson lõhub tema sissekäidud rada. Ibrahimovic süüdistab peatreenerit, et too valib mängijaid koondisse nende päritolu järgi. Näiteks toob ta 2016. aasta koosseisu, kuhu peatreener ei valinud ühtegi võõrpäritolu mängijat.

«Paratamatult sellised küsimused tekivad. Järgmisse koondisse tõi ta võõrpäritolu mängijaid vaid seetõttu, et olla poliitiliselt korrektne,» jätkas Ibrahimovic. «See on sekt ja see sekt jääbki püsima. Vahet pole, et on olemas veelgi paremaid mängijaid. Kogu austuse juures, vaadake Marcus Bergi. Kui palju mänge tal kirjas on? Ta pole löönud oma 20 mängu jooksul ühtegi väravat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles