Zlatan: minu iidol vaatab mulle vastu peeglist

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Zlatan Ibrahimovici kuju Malmö jalgpallistaadioni ees
Zlatan Ibrahimovici kuju Malmö jalgpallistaadioni ees Foto: PETTER ARVIDSON via www.imago-images.de / imago images/Bildbyran/Scanpix

Teisipäeval võeti Malmös Rootsi jalgpallistaari Zlatan Ibrahimovici kodulinnas kate tema 2,7 meetri kõrguselt pronkskujult. Ausammas asub Malmö jalgpallistaadioni ees. Ibrahimovic oli kohal, heatujuliselt lausus ta nii mõnedki vürtsikad väljaütlemised.

Ameerika jalgpalliklubis Los Angelese Galaxys palliv Ibrahimovic jagas enne tseremooniat ainult talle omaseid kommentaare. Kui 38-aastaselt megastaarilt küsiti, et kes on tema iidol, vastas Zlatan: «Iidolit näen ma siis, kui vaatan peeglisse. Muidu pole ühtki iidolit silmapiiril.»

Rootslasest vutiäss peab enda vastavatud kuju märgiks sellest, et kellel iganes on võimalus oma unistused täide viia, sõltumata päritolust või materiaalsest olukorrast.

«Kui minul õnnestus tippu jõuda, siis võib ükskõik kes teinegi õnnestuda. Ma pole mingi eriline juhtum,» julgustas Ibrahimovic koheletulnuid.  

Ausammas on siiski isiklik auavaldus. 

«Mõned mängijad saavad karikaid, mõned saavad ausambaid, vaid parimatele antakse mõlemad,» rääkis Zlatan.

Zlatan on kindel, et ausammas vandaalide küüsi ei lange. 

«Terve Rosengård (Malmö linnosa, kus Zlatan üles kasvas - toim.) kaitseb seda, kui üks mees,» ütles Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic poseerimas vastavatud ausamba ees
Zlatan Ibrahimovic poseerimas vastavatud ausamba ees Foto: PETTER ARVIDSON via www.imago-images.de / imago images/Bildbyran/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles