PM Minskis. Karel Voolaid enda ja koondise esimesest punktist: peame kahjuks rahul olema

Andres Vaher
Copy
Eesti vs Valgevene Minskis, Dinamo staadionil.
Eesti vs Valgevene Minskis, Dinamo staadionil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid ei salanud pärast 0:0 viigimängu Valgevenega, et kergendus tabelisse teenitud esimesest punktist on suurem kui kõik muu.

«Tänasel päeval on valdav emotsioon kahjuks rõõm punktist. Kahjuks ütlen seepärast, et olen piisavalt ambitsioonikas. Ei tohi üliõnnelik olla selle punkti üle. Aga täna küll tuleb,» kõlas Voolaidi esimene mõttemäng ajakirjanike ette ilmudes. «Selle nulli vältimine oli meile vaimselt tähtis. Kutid panevad ju maksimumi mängu, kõik jooksevad end kaltsuks. Ei ole sellist asja, et keegi ei pingutanud.»

Kolmandat korda Eesti treeneripingil istunud - tõsi, pigem selle läheduses seisnud - Voolaid lausus, et ei tunnetanud Valgevene lõpusurve ajal hirmuhigi voolamas. «Võiksin särgi ära võtta, kaenlaalused on jumala kuivad,» naeris ta vastuseks.

Mänguplaani ja selle valikul õnnestumist kirjeldas peatreener: «Otsustasime täna pigem Voolaidi pragmaatiliemat palet esile tuua. Mõtlesime, kas minna täispangale ja suhtumisega, midagi pole ju kaotada või ratsionaalsemalt ja mõelda enne, kui pea ees kuhugi lennata. Teatud kohtades õnnestusime, aga lõpuks läks ikkagi meie värava ees tuliseks.»

Mõtlesime, kas minna täispangale ja suhtumisega, midagi pole ju kaotada või ratsionaalsemalt ja mõelda enne, kui pea ees kuhugi lennata.

Ta jäi rahule, et usaldas Sergei Lepmetsa väravasse, aga andis lootust ka ootele jäänud Matvei Igonenile. «Mardi (väravavahtide treeneri Mart Poomi - toim) sisetunne ütles, et täna peaks lahingusse minema niiöelda mehisem mees. Matveil on veel aega. Küll ta võimalus tuleb. Juba õige pea.»

Pühapäevase heitluse eel Saksamaaga tõdes Voolaid, et koosseisus tulevad põhjalikud muutused. «Teeme tuntava värskenduse. Oleme sellest ka meeskonnale juba rääkinud. Ma ei puhu soolajuttu, kui ütlen, et tahan näiteks Ilja Antonovit näha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles