Ohtlik taifuun lükkas Jaapani GP kvalifikatsioonisõidu võistlussõiduga samale päevale

Postimees Sport
Copy
Eelmise aasta Jaapani GPl triumfeeris Lewis Hamilton.
Eelmise aasta Jaapani GPl triumfeeris Lewis Hamilton. Foto: Luca Bruno / AP

Peatselt Jaapanisse jõudev võimas taifuun Hagibis lõi sassi kogu senise F1 vormelisarja plaanid. Korraldajad otsustasid ohutuse mõttes tõsta laupäevase kvalifikatsioonisõidu järgmisele päevale, mil peetakse ka võistlussõit. 

Suzuka ringrajal peetav võidusõit jääb laupäeval kõikidele inimestele suletuks ning vormelitele lüüakse hääled sisse alles järgmise päeva hommikul. Kvalifikatsiooniga alustatakse kell neli hommikul (Eesti aja järgi) ja võistlussõidule antakse stardipauk kell 8.10.

«FIA ja F1 jõudsid ühisele nõule, et pealtvaatajate ning võistlejate ohutust prioritetiseerides tuleb kvalifikatsioonisõit edasi lükata,» seisis FIA ametlikus teadaandes. 

Kusjuures taoline muudatus on leidunud aset ka 2004. ja 2010. aastal, kui ilmastikuolud ei võimaldanud ettevõtmist korralikult läbi viia.

Hagibise tõttu lükati edasi laupäevased ragbi MM-finaalturniiri kohtumised Inglismaa - Prantsusmaa ja Itaalia - Uus-Meremaa vahel.

Tänastel vabatreeningutel oli kiireim võistleja Mercedese piloot Valtteri Bottas. Talle järgnes tiimikaaslane Lewis Hamilton. Kui ilmaolud ei luba pühapäeva hommikul kvalifikatsiooni läbi viia, alustatakse võistlust teise vabatreeningu tulemuste järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles