Libeda rajaga hädas olnud Soomer teenis kvalifikatsioonis 14. koha

Postimees Sport
Copy
Foto: Foto:Vaclav Duska jr

Eesti ringrajasõitja Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays) sõitis Argentinas Supersport klassi kaheteistkümnenda MM-etapi kvalifikatsioonis välja 14. stardikoha.

Soomer kaotas kvalifikatsioonis kiireima ringi välja sõitnud Corentin Perolarile (Yamaha, GMT94 YAMAHA) 1,561 sekundiga.

Ringrajasõitja sõnul valmistas talle ja paljudele teistele sõitjatele peavalu San Juani Villicumi ringraja uus asfaltkate.«Nii mustal rajal ei ole ma sel aastal veel sõitnud. Kohe, kui trajektoorilt välja sõitsin, oli pidamine läinud,» kirjeldas Soomer.

Reedel toimunud teises vabatreeningus elas Soomer üle ka  kukkumise – õnneks palju kergema, kui ülejäänud, kellel samas kurvis ratas alt läks. Soomeri sõnul leidsid nad eilseks kvalifikatsiooniks parema seadistuse kui reedestes vabatreeningutes, kuid ajasõit tal siiski hästi ei õnnestunud.

«Ei saa täpselt aru, kas peaksime tegelema pidamise parandamisega või püüdma sõita kiiresti seal, kus pidamist on,» rääkis Soomer. Lisaks on eestlase sõnul rajal ka üks kilomeetrine mäkkesuunduv sirge, mis ei tee ta heitlust suurema lõppkiirusega rataste vastu kergeks.

Võistlussõit peetakse täna kell 17.25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles