Karel Voolaid: arvan, et iga endast lugupidav mängumees peab lööma oma poolelt värava

Karl-Joosep Küngas
Copy
Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis tunnistas kodus Saksamaa 0:3 paremust. Olgugi et külalised mängisid alates 14. minutist vähemuses, siis kvaliteedi vahe lõi teisel poolajal esile ning sakslased sõidavad koju kolme punktiga.

«Hapukad ja kehvad emotsioonid valdavad hetkel mind,» alustas Voolaid. 

Avapoolajal suutis Eesti oma värava puutumatuna hoida, kuid kohe teise poolaja alguses suutsid sakslased Ilkay Gündogani kahest tabamusest juhtima asuda. «Kiired väravad teisel poolajal andsid sakslastele enesekindlust ja tõid meil motivatsiooni alla. Me ei soovinud teisel poolajal hoidma minna. Aga Saksamaal on klassi kõikides liinides ja täna nad ka tõestasid seda. Gündogani väravad murdsid meid,» rääkis Voolaid.

Saksamaa väravasuul seisab Manuel Neuer, kellel on tavaks mängida nö liberona ehk liigub väravast väga kaugele väljakumängijatele toeks. See annab aga võimalusi tema üllatamiseks. «Ma arvan, et iga mängumees peab lööma oma poolelt värava. Aga see, et Neuer kaugel seisab, ei tähenda, et ta ei kontrolli olukorda,» selgitas Voolaid.

Lõpuks nentis Voolaid, et ta ei saa siiski lõpuni mängijatega rahule jääda ja nõuab neilt enamat. «Me ei löönud väravat, kuigi võimalused olid ikkagi olemas. Peame paremini olukorrad ära kasutama,» lõpetas Eesti koondise loots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles