Haigusega võidelnud Männi oli mainekal USA võistlusel kuues

Postimees Sport
Copy
Marten Männi
Marten Männi Foto: Viesturs Lācis

Möödunud nädalavahetusel startis jetisõitja Marten Männi mainekal IJSBA World Finalsi võistlusel. USAs Arizona osariigis Lake Havasus sõidetav jetivõistlus on pea 40 aastase ajalooga ja meelitab alati suurel hulgal selle ala tippe kohale.

Männi tiimile oli see seitsmes kord seal startida. Tänavusi sõite varjutas Männi külmetushaigus võistlusnädalal. Vaatamata sellele, tegi ta korraliku esituse, kui lõpetas Pro Ski Grand Prix' klassi kolme sõidu kokkuvõttes kuuendal kohal.

Esimeses sõidus sai Männi korraliku stardi ja oli avaringilt tulles kolmas. Sõidu käigus ta esmalt kaotas ühe koha, sai siis selle tagasi ning lõpetas kolmandal kohal. Teises sõidus oli Marteni koht seitsmes ja viimases sõidus viies. Kokkuvõttes tähendas see kuuendat kohta. Võitjaks tuli Kole Cramer Jeremy Poreti ja Raphael Maurini ees.

«Arvestades asjaolusid, saan oma sõitudega rahul olla, tulemusega mitte. Haigusega võitlemise tõttu ei saanud ma kordagi enne võistlust teha trenni ega jetti seadistada. See tähendas seda, et lõppkiiruses jäime teistele alla ja see määras siin paremusjärjestuse,» selgitas Männi pressiteate vahendusel.

«Olud ja rada olid sellised, et sel korral oli tegu rohkem tehnika kui meeste omavahelise heitlusega. Esimese kuue seas oleks võitu väärinud igaüks. Oli vaja natuke õnne ja head tehnikat, millega stardist hästi minema saada. Mul oli pühapäeval probleeme mõlemaga. Hea näide esikuuiku võrdsusest ja stardi olulisusest on ka see, et esimese sõidu võitnud Dustin Motzourisest sõitsin kolmandas sõidus lõpuringidel puhtalt mööda,» jätkas sportlane.

Männi järgmiseks võistluseks on King’s Cup Tais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles