Ukraina jalgpallurid: kohtunik vilistas alles pärast seda, kui Ronaldo penaltit nõudis!

Toimetas Ville Arike
Copy
Kohtunik Anthony Taylor määras mitte ainult penalti, vaid näitab Tarass Stepanenkole (nr 6) ka kollast kaarti, mis mehele on mängu teine ja tähendab ühtlasi eemaldamist.
Kohtunik Anthony Taylor määras mitte ainult penalti, vaid näitab Tarass Stepanenkole (nr 6) ka kollast kaarti, mis mehele on mängu teine ja tähendab ühtlasi eemaldamist. Foto: Pavlo Bagmut/SIPA / Pavlo Bagmut/SIPA

Ukraina jalgpallikoondis alistas eile õhtul Kiievis Portugali 2:1, kindlustas EM-valiksarja alagrupis esikoha ja pääsu finaalturniirile, kuid ühe asjaga nad rahule ei jäänud - inglasest kohtuniku Anthony Taylori vilepartiiga.

Ukraina juhtis 2:0, kui teise poolaja keskel viskus võõrustajate kaitsja Tarass Stepanenko vastaste kauglöögile ette. Mäng jätkus mitu sekundit, kuid seejärel osutas Taylor penaltipunktile.

«Esmalt tabas pall minu puusa, seejärel kätt, mäng jätkus. Cristiano (Ronaldo - toim) jooksis kohtuniku juurde ja hüüdis: «Penalti!» Ning mõni sekund hiljem andis too 11 meetri löögi. Kõik, mida Cristiano rääkis, ta ka tegi. Niimoodi ei saa üle pingutada!» kurtis Stepanenko kodumaisele meediale.

Samas võtmes rääkis poolkaitsja Oleksandr Zintšenko: «Vaatasin pärast lööki kohtuniku poole. Ma ei saanud aru, kas pall tabas Stepanenko kätt või puusa. Kohtunik näitas, et pall läks jala pihta ja mäng jätkub. Ent pärast seda, kui Ronaldo ütles: «Ei, kohtunik, pall tabas kätt» too ka penaltit näitas. See üllatas mind kõige enam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles