Soomlased on valmis Kreekale riigivõlga andestama!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Soome jalkafännid tähistavad võitu Armeenia üle.
Soome jalkafännid tähistavad võitu Armeenia üle. Foto: Tomi Hänninen via www.imago-images.de / imago images/Newspix24/Scanpix

Jalgpalli 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas alistas Soome meeskond eile J-grupi kohtumises Armeenia koondise 3:0, kuid kolm tundi hiljem toimus Ateenas soomlaste saatust samaväärselt otsustav mäng Kreeka ja Bosnia-Hertsegoviina vahel.

Soomlaste koduse võidu järel pöörasid meie põhjanaabrid pilgud Ateena suunas lootuses, et Bosnia kaotab Kreekale võõrsil punkte. Sest sel juhul piisanuks Soome vutiesindusele novembris kodus pisikese Liechtensteini alistamisest ning ülim unistus  - pääs EMi finaalturniirile oleks ilus reaalsus. 

Kreeka oli valikturniiril väga kehvalt esinenud ning Bosnia näitas eelmises kodumängus teravust Soome vastu, alistades möödunud laupäeval sinivalged 4:1. 

Uue peatreeneri John van't Schipi käe mänginud Kreeka alistas Bosnia küll külaliste lõpuminutite omaväravast 2:1, kuid kindlasti oli soomlastel ükskõik, mismoodi see värav sündis. Ja vaevalt, et Soomes varem Kreeka võidu üle nii suur hea meel on olnud.

Soome meedia kirjutab juba kindlas kõneviisis: Soome jalgpallikoondis mängib järgmisel suvel jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel ning on naljaga pooleks ollakse valmis Kreeka riigivõlga Soome ees unustama.

Soomlaste järgmine vastane Liechtenstein sai kodus suureskoorilise 0:5 kaotuse Itaalialt.

J - alagrupi seis enne kaht viimast vooru:

Itaalia 24 punkti, Soome 15 punkti, Armeenia ja Bosnia 10 punkti, Kreeka 8 punkti, Liechtensteinil 2 punkti.  

15. novembril kohtub Armeenia kodus Kreekaga, Bosnia võõrustab Itaaliat ja Soome Liechtensteini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles