Käsipallikoondist ootab ees MM-valikturniir

Postimees Sport
Copy
Viimati mängis Eesti koondis juunikuus Sloveenias, järgmisel nädalal osaletakse MM-valikturniiril Türgis.
Viimati mängis Eesti koondis juunikuus Sloveenias, järgmisel nädalal osaletakse MM-valikturniiril Türgis. Foto: Helin Potter

Järgmisel nädalal koguneb Eesti meeste käsipallikoondis, et 25.-27. oktoobrini osaleda 2021. aasta maailmameistrivõistluste valiksarja alagrupiturniiril Türgis. Eskisehiri linnas toimuval turniiril mängivad lisaks Eestile ka korraldajamaa ja Belgia. Edasi MM-valiksarja järgmisse faasi saab ainult alagrupi parim.

Eesti peatreener Thomas Sivertsson kutsus koondisse 16 mängijat, kellest üheksa teenivad leiba välisklubides. Kõiki paremaid koondada kahjuks ei õnnestu, sest viimasel hetkel langesid vigastustega rivist Saksamaa 2. Bundesligas heasse hoogu tõusnud Karl Toom, tema liigakaaslane Karl Roosna ning Sloveenias mängiv Andris Celminš.

«Viimased kaks päeva pole lihtsad olnud, esmaspäeval oli paberil üks meeskond, nüüd juba natuke teistsugune,» tunnistas Sivertsson. «Eriti kahju on muidugi hüppeliigest vigastanud Karl Toomist, kes saanud klubis suure rolli, visanud kahe eelmise mänguga tosin väravat ja ootas ise väga koondisega liitumist.»

Toomi asemel kutsuti koondisse Henri Hiiend, Celminšit asendab Sten Maasalu ning Roosnat debütant Otto Karl Kont. «Vigastused käivad käsipalliga kaasas ning peame võimalikult hästi reageerima. Hiiend ja Maasalu tegid eelmises tsüklis mitmeid mänge kaasa, nii et nende lülitumine on loomulik,» lausus koondise eesotsas teist aastat alustav 54-aastane rootslane.

«Olen näinud välismaal pallivate meeste tegutsemist, jälginud Eesti liiga algust ja euromänge, nii et pilt on mul ees. Oleme kõvasti tööd teinud Türgi ja Belgia analüüsimisega, sest olukord, kus tuleb kahe päevaga pidada kaks kohtumist, on erakordne. Meil on Tallinnas vaid kolm treeningut ja mõned koosolekud enne pikka reisi ning peame viima mängijateni infot kahe vastase kohta korraga,» sõnas Sivertsson.

Pärast pea kaheaastast pausi liitub koondisega jälle Mait Patrail, kes pole Sivertssoni käe all veel mänginud. «Mait on väga kõrgel tasemel ja suurte kogemustega pallur. Olen näinud Hannoveri mänge ja Maiduga suhelnud ning usun, et tal ei teki mingeid probleeme meie mängupilti sulandumisega,» hindas peatreener Bundesliga liidri TSV Hannover-Burgdorfi mängija taasliitumist.

Eesti kohtub reedel, 25. oktoobril võõrustajatega ning päev hiljem Belgiaga. Viimasel päeval on vastamisi Türgi ja Belgia. MM-valiksarja esimeses ringis osaleb kokku 15 meeskonda, kes jagatud nelja alagruppi. Edasi järgmisse faasi pääsevad vaid alagruppide võitjad ja seal ühinevad nendega 20 tiimi 2020. aasta EM-finaalturniirilt.

Eesti koondis MM-valikturniiriks: Henri Sillaste, Alfred Timmo, Henri Hiiend, Otto Karl Kont (kõik Põlva Serviti), Robin Oberg, Armis Priskus, Kaspar Lees (kõik HC Tallinn), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (HIF Karlskrona), Jürgen Rooba (Nice'i Cavigal Handball), Kristo Voika (Nove Veseli TJ Sokol), Rasmus Ots (SG VTB/Altjührden), Mait Patrail (TSV Hannover-Burgdorf), Dener Jaanimaa (Zaporožje HC Motor), Hendrik Varul (Hammarby IF), Sten Maasalu (Siuntio IF). Peatreener Thomas Sivertsson, treenerid Martin Noodla ja Janne Ekman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles