Tallinnas toimub rahvusvaheline kurlinguvõistlus

Postimees Sport
Copy
Curling.
Curling. Foto: Liis Treimann

Täna stardib Tondiraba jäähallis Eesti pikima ajalooga rahvusvaheline kurlinguvõistlus Tallinn Cup, mis toob Tallinnasse võistlema ligi 80 kurlingumängijat.

Tallinn Cup toimub 15. korda ning mõõtu hakkab võtma 18 kurlinguvõistkonda seitsmest riigist. Eestist hakkavad teiste seas võistlema eelmise aasta võitja CC Tallinn (Harri Lille juhtimisel) ning 2017. aasta turniiril teise koha saavutanud ratastoolikurlingu võistkond, kapten Andrei Koitmäe.

«Tallinn Cup on Eesti legendaarseim kurlinguturniir, mis on läbi aastate toonud Tallinnasse kurlingut mängima 394 võistkonda. Võistlusest on saanud Eesti kurlingu kvaliteedimärgis ning kindlasti mängib selle populaarsuses suurt rolli regiooni parim Tondiraba jäähalli kurlinguareen, mis pakub mängijatele maailmatasemel tingimusi,» sõnas võistluse peakorraldaja Juuli Liit.

Aastate jooksul on Tallinn Cupil osalenud võistkondi 26st erinevast riigist. Seejuures on välisvõistkondade osakaal olnud väga kõrge, püsides 80 protsendi juures. Kõige rohkem võistkondi on aastate jooksul tulnud Soomest, põhjanaabrite esindused on ühtlasi saavutanud ka enim võite - kokku viiel korral.

Tallinn Cup toimub Tondiraba jäähallis tänasest kuni 19. oktoobrini, võistlus toimub kolmel rajal kolmes grupis ning on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles