Eesti parim piljardimängija saavutas Euro-Tour etapil 3. koha

Postimees Sport
Copy
Denis Grabe
Denis Grabe Foto: E&R Walker

Piljardimängija Denis Grabe saavutas Austrias Klagenfurtis peetud Euro-Tour osavõistlusel 178 osaleja konkurentsis kolmanda koha, kui pidi poolfinaalis tunnistama oma konkurendi hollandlase Marc Bijsterboschi nappi 9:8 paremust.

Juba veerandfinaalis oli Grabel selg vastu seina, kui eestlane pidi poolfinaali pääsuks tulema välja väga raskest 6:8 kaotusseisust. Ennastsalgavat mängu näidanud Grabel see ka õnnestus ning võiduga 9:8 portugallase Miguel Silva üle oli Eesti esindaja pääsenud poolfinaali.

Ka poolfinaali algus oli Grabe jaoks ülimalt keeruline. Hollandi esindaja Marc Bijsterbosch näitas väga kõrgetasemelist mängu ning läks kohtumist juhtima lausa 3:7. Sellel vastas Grabe, näidates oma parimat vormi ning võttes järjest koguni 5 freimivõitu, mille tulemusena oli seis tablool 8:7 Grabe kasuks . Lõpuheitluses oli tegemist juba kõige otsesemas mõttes närvidemänguga, milles jäi 9:8 peale Hollandi esindaja Marc Bijsterbosch.

Asja teeb eriliseks see, et üks etapp varem kohtusid poolfinaalis täpselt samad mehed. Tookord jäi seisuga 9:7 peale Grabe, kes pidi seejärel finaalis tunnistama 2:9 austerlase Mario He paremust.

«Hea meel on tõdeda, et viimastel suurturniiridel olen kõrges konkurentsis suutnud näidata oma parimat taset ja viimased kaks Euro-Tour osavõistlust lõpetada poodiumil ning tõusnud sellega Euroopa edetabelis kolmandale kohale,» ütles Grabe pärast poolfinaal kohtumist.

Austria Euro-Tour osavõistluse võitis Kreeka esindaja Aleksander Kazakis, kes alistas ülimalt pingelises finaalis hollandlase Marc Bijsterboschi seisuga 9:8.

Euroopa edetabelit juhib valitsev maailmameister sakslane Joshua Filler (2560 punkti), talle järgnevad hollandlane Marc Bijsterbosch (2225 punkti) ja Denis Grabe (2200 punkti).

Mängude tulemused leiad siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles