Eesti koondis alustab kiirusmudelautode MMi Austraalias kõrgete lootustega

Postimees Sport
Copy
Eesti kiirusmudelautode koondis.
Eesti kiirusmudelautode koondis. Foto: Erakogu

Täna tehakse Lääne-Austraalias Bribanes algust kiirusmudelautode maailmameistrivõistlustega. Läbi aegade on eestlasi sellel spordialal saatnud suur edu ja favoriitidena alustatakse ka selle hooaja kõige tähtsamal jõuproovil.

Austraalia on MMi võõrustajaks neljandat korda ja üle kolme aasta toimuv MM on järjekorras 14. Eesti koondisse kuulub seitse sportlast - kõik oma võistlusklassides tituleeritud mehed. Raudvaraks on kuuekordne maailmameister Lembit Vaher.

Lembit Vaher tõdeb, et edukalt kulgenud hooajale, kus EMil võideti neli kulda ja Rahvuste karika, soovitakse maakera kuklapoolel panna kuldne punkt. «Vaatamata ülipikaks veninud hooajale oleme valmistunud väga korralikult. See on meie väikese kollektiivi jaoks olnud uskumatult hea aasta ja tahame sellele loomulikult väärika punkti panna.»

«Esimene tutvus võistluspaigaga on tehtud ja võin öelda, et tingimused no väga head – ookeani õhk on mootorite tööks suurepärane. Rada on maailma kiireim, kus on püstitatud terve rida maailmarekordeid,» lisas Vaher.

Vahetult enne Austraaliasse sõitu tehti viimane tuleproov Ukrainas, kus toimus Euroopa karikavõistluste viimane etapp. Eestlastele kuulus seal kolm esikohta. Alates väiksema kubatuuriga klassidest olid võidukad Rain Teder, Lembit Vaher ja Tõnu Sepp, neist viimane oli võidukas koguni kahes klassis. See kõik andis vajalikku enesekindlust ja lootust, et Rohelisel Mandril töötavad imeväikesed mootori nagu kellvärk.

«Kehtivad maailmarekordid on sellel rajal sõidetud kahes klassis. Rada on väga-väga sile ja mis kõige tähtsam ka hea haarduvusega. Natuke ümberharjumist see meie jaoks muidugi nõuab, sest Ukraina rada sellega  küll silma ei paistnud. Ka meile suurt edu toonud suvisel EMil Ungaris oli haarduvusega probleeme. Usun et meie kogenud meeskond suudab ka võistlusolukorras kiireti kohaneda - teist võimalust lihtsalt ei ole,» soovib Vaher näha koondise head etteastet.

Alates väiksematest klassidest kuuluvad Eest koondisse Rain Teder, Lembit Vaher, Lauri Teder, Mart Sepp, Tõnu Sepp, Tiit Luman ja Ando Rohtmets. Nädala lõpuks on selge, kas eestlased suudavad lisaks Euroopale ka maailma vallutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles