Flora kaotas Kaljule ja meistritiitel jäi kindlustamata

Postimees Sport
Copy
Nõmme Kalju vs FC Flora Hiiu staadionil.
Nõmme Kalju vs FC Flora Hiiu staadionil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna võib selguda Eesti jalgpalli Premium liiga 2019 meister, kui FC Flora kohtub võõrsil Nõmme Kaljuga. Kui Flora tänase kohtumise võidab, kindlustavad nad ka meistritiitli.

Mäng sai Flora jaoks kibeda alguse juba 13. minutil, kui Henrik pürg teenis punase kaardi, siiski suudeti nõmmekate ründajad kuival hoida ning poolajale mindi 0:0 viigiseisul.

 Teisel poolajal sai Hiiu spordiareenil näha esimesi väravaid. Võidutrofee nimel rapsiv Flora läks 68. minutil Erik Sorga väravast juhtima, kuid lasi kõigest ühe minuti pärast Sander Puril seisu viigistada. Sama mees raputas 86. minutil taaskord florakate haavale soola ning skooris võiduvärava.

Flora jätkab vaatamata kaotusele kindla liidrina ning omab järgmisel nädalal uut võimalust tiitel kindlustada. Nõmme Kalju tõusis võidu abil aga liigas kolmandaks möödudes Paidest. Levadia edu Kalju ees on üks punkt, Paide jääb Kaljust omakorda maha kahe punktiga.

Premium liiga tabeliseis:

Foto: jalgpall.ee

Enne kohtumist: 

Flora tiitlivõidus praktiliselt enam kahtlust ei ole, kuid küsimus on pigem selles, kas tiitel tuleb tänases kohtumises Nõmme Kalju vastu või mitte. Flora edu on Levadia ees seitse punkti, Paide ees 10 punkti ja Kalju ees 11 punkti. See tähendab, et teoreetiliselt saavad Flora tiitlivõitu väärata vaid Levadia ja Kalju, kuid seda juhul, kui Flora kõik allesjäänud mängud kaotab.

Kuna Floral on mängida aga pärast Kaljut veel Maardu, Kuressaare ja Paidega, siis põhimõtteliselt ei ole võimalik, et Flora meistriks ei tule. Seetõttu ongi Kalju ja Flora vahelises mängus küsimuseks see, kas Flora tuleb täna meistriks või mitte?

Teisest neljanda kohani läheb aga põnevaks võitluseks, sest nii Kalju, Levadia ja Paide ihkavad kõik Euroopa Liiga kohtadele tulekut, kuid üks neist peab välja jääma. Põnevust jagub nii Eesti kõrgliigas välja ilmselt viimase vooruni.

Kalju ja Flora kohtumine Hiiu staadionil algab täna kell 15.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles