Flora peatreener: tulemus on valus, aga ei muuda mitte midagi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy

FC Flora peatreener Jürgen Henn ütles pärast 1:2 kaotust Nõmme Kaljule, et hoolimata punasest kaardist suutis Flora hästi hakkama saada.

«Siin sai olla ainult üks sõnum: pea püsti!» vastas Henn küsimusele, mis oli riietusruumis tema matšijärgne sõnum meestele.  

«Me võitlesime kõvasti ja kuigi lõpp oli meie jaoks valus, mängisime tegelikult hästi, eriti pärast vähemusse jäämist. Matši keskel oli paar perioodi, kus Kaljul ei olnud pikalt midagi. Samas meie suutsime Kalju poolel palli hoida. Sellepärast ongi tulemus valus,» ütles Henn, kuid lisas, et suures plaanis ei muutnud kaotus Flora jaoks mitte midagi.

Flora jäi vähemusse juba mängu 13. minutil, kui endine Kalju mängija Henrik Pürg viimase mehena vastase maha võttis. Punase kaardi osas Hennil ühetegi vastuväidet polnud. Ometi suutis Flora arvulisest vähemusest hoolimata ilusti mängus sees püsida ning oli periooditi isegi parem meeskond.

Mängu avavärav sündis 68. minutil, kui vahetusest sekkunud Erik Sorga oma esimese pallipuute tegi. Eesti koondise ründajale oli see hooaja 28. väravaks. Henn selgitas, et eelistas mängu iseloomu tõttu Sorgale algkoosseisus Rauno Allikut. Sorga pingilt lülituse teine idee oli see, et ta põhjustaks värske mehena juba väsinud keskkaitsjatele peavalu.

Virtuaalse meistrina sai Flora tunda end vaid kaks minutit, sest Sander Puri täpne kauglöök maandus Flora värava ristnurgas ning tõi tabloole viigi. Mäng jätkus lahtiselt ning kümne mehega Flora võttis isegi riske, ent need olid peatreener Henni sõnul kaalutletud. «Leppisime kokku, et viik on okei tulemus. Ei olnud niimoodi, et meil oleks uksed-aknad lahti olnud.»

Kalju võiduvärava lõi 86. minutil Puri. Henni sõnul oli tal väravaolukorras üksjagu õnne. «100-protsendiline võimalus see ei olnud,» lausus ta.

Hooaja lõpuni jääb veel kolm vooru. Flora edu teisel kohal oleva Levadia ees on seitse punkti. Järgmisena mängib Flora 27. oktoobril kodus Paidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles