Pärnu Sadam alistas õhukese koosseisuga Tartu Ülikooli meeskonna

Postimees Sport
Copy
Eesti Läti korvpalliliiga, Pärnu Sadam
Eesti Läti korvpalliliiga, Pärnu Sadam Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti pühapäeval ära üks mäng, milles Pärnu Sadam teenis koduseinte toel 85:77 võidu Tartu Ülikooli üle.

Võõrustajad asusid kohtumist avaveerandi keskpaigaks 12:4 juhtima. Tartu vastas 11:2 spurdiga, aga Rannar Raabi kaugviske ja Lauris Blausi lähiviske toel pääsesid pärnakad taas ette ning teine veerandaeg algas nende 24:21 eduseisust. Pärnu hoidis initsiatiivi ning ei lubanud külalismeeskonda kordagi järgneva kümne minuti jooksul juhtima. Poolaja lõpus tõi Raap kaks olulist korvi ja Pärnu sai puhkepausile minna seisult 47:37. Seejuures pidi Tartu poolelt mängu lõppenuks lugema Hendrik Eelmäe, kes oli ühe tehnilise ja ebasportliku vea saanud.

Kuna Tartu poolelt jäid erinevatel põhjustel eemale Sverre Aav, Hannes Saar, Kent-Kaarel Vene, Patrik Saal ning leping lõppes Martynas Mažeikaga, siis Eelmäe eemaldamise tõttu pidi meeskond teisel poolajal läbi ajama kõigest kaheksa mehega. Selles hoolimata suudeti Pärnuga sammu pidada ning 10:2 spurdi toel oli vahe kolme minuti möödudes vaid kaks punkti. Tasavägine kohtumine jätkus ja 1.53 enne kolmanda veerandaja lõppu tabas Kregor Hermet lähiviske, millega oli Tartu üle pika aja punktiga ees. Sten Saaremäeli kahest tabavast kaugviskest algas viimane neljandik Pärnu 62:57 eduseisust.

Adomas Drungilase kolmepunktiviskest sai Tartu kaotusseisu jällegi kahele punktile vähendatud, aga seejärel tegi Pärnu 10:0 ja seis oli 72:60. 4.25 enne lõppu oli Drungilas uuesti kaugviskel täpne, millega sai Tartu kaotusseisu seitsmele punktile vähendatud. Poolteist minutit hiljem oli kaugelt täpne ka Robin Kivi, kuid Jeremiah Daniel Paige'i individuaalsete soorituste pealt sai Pärnu seitse olulist punkti ning Tartu vastupanu oli murtud.

Visketabavuses oli Pärnu 46% - 39% parem ja ka lauavõitlus võideti 43:38 (ründelaud 11:9 Tartule). Korvisööte jagas samuti Pärnu rohkem 17:16 ning pallikaotuseid tegi Tartu rohkem 10:9.

Lauris Blaus viskas Pärnu eest 17 punkti ja võttis 7 lauapalli. Jeremiah Daniel Paige ja Ernests Kalve lisasid 16 silma, kellest viimane võttis veel 9 lauapalli. Siim-Markus Post tõi 10 punkti ja 8 korvisöötu ning võrdselt 9 punkti said kirja Rannar Raap ja Sten Saaremäel.

Adomas Drungilas säras Tartu poolelt kaksikduubliga, kui viskas 21 punkti ja võttis 17 lauapalli. Kregor Hermet lisas 18, Robin Kivi 14 ja Robert Valge 11 punkti.

"Võrreldes Ventspilsi ja TalTechi mänguga olime nüüd selgelt paremini valmis. Tulime, mängisime korralikult ja tasuks võit. Võidu võti oli kaitse. Nagu peatreener Heiko Rannula on öelnud, siis oleme lühike sats ja peame olema agressiivsemad. Täna saime esimesel poolajal agressiivsuse käima ja sealt ka kümnepunktiline eduseis. Ventspilsi vastu olekski raske võitu loota, aga TalTechi mäng kripeldab veel küll hetkel," rääkis Pärnu Sadama tagamees Siim-Markus Post Delfile antud intervjuus.

Meeskonnast on suvega lahkunud Saimon Sutt ja Mihkel Kirves. Kas ja kui palju on see Pärnu mänguplaani muutnud? "Eks ta kindlasti ole muutnud, sest terve algviisik ju läks minema. Uued poisid vajavad Heiko käekirjaga veel harjumist ja iga päevaga läheb see samm-sammult paremaks. Tunnen ka kindlasti ise sel hooajal suuremat vastutust. Tahan võimalikult palju mängida, aga selleks on vaja piisavalt kvaliteetselt tegutseda ja ei tohi lubada eksimusi.

Kas sellel hooajal on ühisliigas keerulisem play-off'i ehk kaheksa parima hulka pääseda? "Pigem raskem, sest kõik satsid on võrdsemaks läinud. Iga mäng on tähtis ja iga apsakas võib määrata play-off'i koha. Tasemevahe pole samuti enam nii suur."

Eesti-Läti korvpalliliiga jätkub reedel, 25. oktoobril, kui Rakvere Tarvas võtab vastu Valmiera meeskonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles