Võrkpalli Balti liiga esimene ring: õnnestujad ja põrujad

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver ja Tartu eelmisel aastal karikafinaalis.
Selver ja Tartu eelmisel aastal karikafinaalis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõuludeks lõppes võrkpalli Schenker liiga esimene ring ning kõik meeskonnad on omavahel ühe korra mõõtu võtnud. Volley.ee vaatab põgusalt tagasi toimunule, hindab õnnestumisi ja põrumisi ning prognoosib võimalikke arenguid.

1. Selver – sama tugev kui varem

Tänavusest hooajast oodati võrkpalliringkondades eelmistega võrreldes tasavägisemat heitlust erinevate tiitlite nimel. Raskemat algust ennustas oma muutunud meeskonnale ka tiitlikaitsja Selveri peatreener Avo Keel.

Hooaja algus näitas siiski Selveri jätkuvat üleolekut. Viimaste aastate liider läbis liiga avaringi kaotuseta ning võitis Eesti karikavõistlused. Kes suudaks pidurdada viimaste hooaegade valitseja hoogu? Variante on mitu. Veel keegi pole nii head stabiilsust omandanud kui Eesti pealinna edukaim klubimeeskond, kuid aega veel on.

2. Eesti klubide domineerimine

Nagu hooajaeelsel pressikonverentsil tõdeti, võib oodata tänavu Eesti klubide veel suuremat ülemvõimu Läti klubide ees. Avaringi turniiritabeli tipp annab sellest ka tunnistust: esimesed kolm kohta on hõivanud Selver, Pärnu VK ja TTÜ.

Kui ka Tartu Pere Leib oma mängumootori käima saab, saame kevadel näha vaid Eesti klubide osalusel toimuvat Final Four turniiri. Eeldame siiski, et lätlased seda häbi oma hingele võtta ei luba ja panevad talvel auru juurde. Nii nagu mitmel varasemal aastal.

3. Pere Leiva halb hooaja algus kui traditsioon

Tartu Pere Leiva mängumootorit võib võrrelda raskesti käivituvaelmootoriga – nii nagu möödunud hooajal, läks ka tänavune avaring pehmelt öeldes aia taha. Oma osa mängis selles kindlasti ebaõnnestunud ost diagonaalründaja Valerijs Lomakinsi näol.

Tänaseks on meeskond teinud vangerduse: tartlastega liitus eelmisest hooajast tuntud Lauris Iecelnieks ning harjumuspärasele diagonaalründaja positsioonile nihkus Martti Juhkami. Tartu fännidel jääb vaid üle loota, et karikavõistluste finaali jõudmine oli vormikõvara tõusu algus ning kevadel räägib meeskond kaasa heitluses kõrgemate kohtade eest.

4. Kas TTÜ jõud raugeb ka tänavu?

Erinevalt Tartu kolleegidest võib Tallinna Tehnikaülikooli meeskonda võrrelda sportautoga, mille stardikiirendus on võimas - kuidas muidu seletada esikohale jõudmist hooaja alguse turniiritabelis. Korraliku hoo hoidmine on varasematel aastatel keeruliseks kujunenud.

TTÜ poolehoidjad on veendunud, et tänavu ei hakka mängumasin pärast jõulupühi tõrkuma ning avaringi kolmas koht iseloomustab meeskonna tegelikku sisu. Kindlasti oleneb palju rünnakul põhiraskust kandva Pavel Kružajevi jätkamisest või välismaale siirdumisest. Hiljutine visiit Itaalia A2 liiga meeskonna juurde lepingut ei toonud, aga otsingud kuuldavasti jätkuvad.

5. Kas tõesti ei piisa enam oma linna poiste oskustest?

Rakvere Grossi Toidukaubad eesotsas treener Mati Merirannaga on teinud aastakümneid suurepärast tööd järelkasvu tootmisel ning ühtlasi konkureerivate klubid tugevdamisel. Ka tänavu koosneb Virumaa parim võrkpallimeeskond peamiselt oma kasvandikest.

Avaringis ei suutnud Rakvere meeskond võita ühtki mängu (9 kohtumise peale kokku 4 geimivõitu). Kas tegemist on vaid tavapärasest veidi nõrgema aastakäiguga või hakkab rakverelaste jõud raugema? Meriranna meeskonda iseloomustab siiski tõsiasi, et alati on välja mängitud oma võimetele vastav koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles