Eesti käsipallikoondis valmistub MM-valikmängudeks

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Aprillikuises EM-valikmängus Läti vastu mahtusid ühele pildile nii koondise noorim pallur Alfred Timmo kui eakaim mängija Martin Johannson.
Aprillikuises EM-valikmängus Läti vastu mahtusid ühele pildile nii koondise noorim pallur Alfred Timmo kui eakaim mängija Martin Johannson. Foto: Helin Potter / Arhiiv

Täna koguneb Eesti meeste käsipallikoondis, et valmistuda nädala teises pooles Türgis toimuvaks 2021. aasta maailmameistrivõistluste valikturniiriks. Oma ootustest ja mõtetest räägib Eesti koondise noorim liige, Põlva Serviti 19-aastane tagaliinimees Alfred Timmo.

«Meie koondis nii ühtne, hea sisekliimaga ja ma eriti ei tunnetagi seda, et oleksin meeskonna noorim. Rahvusvahelisi kogemusi on mul muidugi vähem, aga need tulevad ajaga ja lisaks saan igal treeningul tunda just vanemate olijate toetust ja õpetussõnu,» sõnas Timmo.

«Et ma Eestis mängin veel A-klassiski kaasa, siis seda viimast olen üritanud ka koondisest Põlvasse kaasa võtta ehk siis meie tiimis nooremaid mängijaid toetada. Üks koondise noorima liikme staatusega kaasnev kohustus on pallikoti tassimine, aga see toimib nii igas võistkonnas.»

Peatreener Thomas Sivertsson näeb Timmot mängujuhi kohal, ehkki Servitis on noor mängumees pigem viskaja rollis.

«Mulle endale meeldib mängujuhi positsioon rohkem, tahaks olla meeskonna aju ja vastaste rünnakute lahtimuukija. Koondises saan õppida väga kogenud Kristo Voika pealt ja ta suudab alati trennis öelda, mida ja kuidas võiks paremini teha,» rääkis Timmo.

Erilise huviga ootab koondise noorim liige Mait Patraili koondisse naasmist. 

«Patrail on ikkagi Põlva käsipallilegend. Olen teda näinud ja päriseluski kohanud, aga mänginud või treeninud Maiduga koos pole. Hetkel on ta oma klubiga Bundesliga liider ja saab põnev olema, mida ta koondisele juurde annab. Kindlasti ei saa meil Türgis lihtne olema, ees on kaks rasket mängu kahe päevaga. Usun siiski, et meil on reaalsed võiduvõimalused."

Türgis toimuval 2021. aasta maailmameistrivõistluste valiksarja alagrupiturniiril on Eesti koondise vastasteks korraldajamaa ja Belgia. MM-valiksarja järgmisse faasi edeneb ainult alagrupi parim. Eskisehiris kohtub Eesti reedel, 25. oktoobril Türgiga ning päev hiljem Belgiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles