Eesti kardisportlane teenis maailmakarikavõistlustel medali

Postimees Sport
Copy
Siim Leedmaa
Siim Leedmaa Foto: Erakogu

Laupäeval, 19. oktoobril, lõppesid Prantsusmaal Le Mansi kardirajal selle aasta maailmakarikavõistlused IAME X30 kardiklassidele.  Parima eestlasena saavutas Siim Leedmaa kolmanda koha.

Kõige paremini läks eestlastel suurima osavõtjate arvuga (144) X30 Seniori klassis, kus läbi eelsõitude pääsesid finaali kaks Aix Racing Teami sõitjat – Siim Leedmaa ja Rimmo Kadapik.

Finaalis sai Kadapik suurepärase stardi ja poolel distantsil asus ta võistlust koguni juhtima. Leedmaal vastupidi aga start ebaõnnestus ja tema pidi liidrite tagaajamist alustama rivi keskelt. Hea hooga suutiski Leedmaa juhtgrupi viimaseks ringiks kinni püüda. Viimasel ringil juhtus aga draama, mis kustutas vähemalt ühe eestlase kõrge koha lootused. Raja keskmises osas lükati Rimmo Kadapik kolmandal kohal olles rajalt välja ja tema jaoks oli nii sõit kui ka medal läinud. Samal ajal tegi Siim Leedmaa julged otsused ja möödus viimases kurvis otsustavalt kolmandast kohast, võttes poodiumi viimase astme endale. Sellega kordas ta enda eelmise aasta tulemust, ehk Leedmaale kaks aastat järjest maailmakarikavõistluste kolmas koht.

X30 Juniori klassi finaal tõotas tulla eestlaste jaoks veelgi paljulubavam.

Finaali pääses kokku neli eestlast. Kaheksandana alustas Ken Oskar Algre (Aix Racing), üheksandana Ruben Volt (DHR Racing), kümnendana Patrick Enok (Talvar Racing) ja 23. stardikoht kuulus Oskar Männametsale (Aix Racing). Kui esimene ring oli läbitud, selgus, et ainult Algrel õnnestus stardirüselusest kohti kaotamata pääseda. 18-ringilise sõidu teises pooles oli noormehe hoog juba nii hea, et ohustas lausa esikolmikut.

Viimasele ringile minnes oligi Algre tõusnud teiseks ja võtnud tuulde sõidu liidrile, kui juhtus tõeline õudusunenägu. Sel hetkel esikohal olnud sõitja kardimootor jooksis kokku kurvist väljumise peal nii ootamatult, et Ken Oskaril ei õnnestunud otsasõitu vältida ja aega kaotades lõpetas ta võistluse alles neljandana. Hiljem lisati Ken Oskar Algre tulemusele veel 5-sekundiline ajakaristus otsasõidu käigus kohta muutnud esistange eest. Nii jäi eestlaste lõpptulemusteks: Algre 8., Enok 23., Volt 25. ja Männamets 30. koht.

Tehnika vedas alt kaht suurimat favoriiti

Sellega ei olnud veel eestlaste ebaõnn lõppenud. Nimelt osales seitsmeaastase pausi järel Eesti üks endistest parimatest kardisõitjatest Kenneth Hildebrand klassis X30 Masters. Muljet avaldava hooga läbis ta eelsõitude kadalipu nii edukalt, et alustas finaali lausa kolmandalt kohalt. Ka finaalis näitas vanameister taset. Pikalt kolmandal kohal sõites purunes Hildebrandi kardi tagaratta kinnitus ja sõit tuli katkestada.

Kõige kiiremas, X30 Shifteri klassis osales eestlastest Sten Dorian Piirimägi. Nagu eelmistel aastatel, oli ta ka sel korral üks peamistest favoriitidest. Pärast eelsõite asuski ta parimal positsioonil, kuid kogu võistluse nurjas poolfinaali stardis ilmnenud elektrisüsteemi rike. Seetõttu alustas ta finaali viimaselt kohalt. Piirimägi oli küll finaalis absoluutselt kiireim, kuid sellest piisas ainult viiendaks kohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles