Euroliigas pole eestlasi, küll aga hulgaliselt meie naabrimehi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Läti korvpallikoondislane Janis Strelnieks (nr 13) kaitseb käesoleval hooajal Moskva CSKA värve
Läti korvpallikoondislane Janis Strelnieks (nr 13) kaitseb käesoleval hooajal Moskva CSKA värve Foto: Mikhail Japaridze/Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Korvpalli Euroliigas mängib käesoleval hooajal 18 meeskonda. Kahjuks ei kuulu nende rivistusse ainsatki eestlast, küll on esindatud kõik meie lähinaabrid. Lisaks Žalgirises mängivale üheksale leedulasele teeb Euroliiga meeskondades kaasa veel kolm selle riigi mängijat.

Hinnatud on ka Leedu treenerid, lisaks Žalgirist juhendavale Šarunas Jasikeviciusele on Euroliiga klubi peatreeneri rollis ka Kestutis Kemzura (Pireuse Olympiakos) ja Rimas Kurtinaitis (BC Himki).

Kurtinaitis on VTB Ühisliigat täiseduga juhtivasse Moskva oblasti klubisse kaasanud Läti korvpallurid Janis Timma ja Dairis Bertansi ning Rootsi tähe Jonas Jerebko. Kemzura võib Kreekas leedu keeles ülesandeid jagada Mindaugas Kuzminskasele.

Lisaks nimetatud kahele Himki lätlasele pallib Euroopa tippliigas veel kolm meie lõunanaabrite kossumeest: Moskva CSKA rivistuses Janis Strelnieks, Barcelonas Rolands Smits ning Villeurbanne'i ASVELis Rihards Lomažs.

Üsna mitu eestlaste «naabrimeest» kuulub Berliini Alba meeskonda: rootslane Marcus Eriksson ja tiimi parim korvikütt leedulane Rokas Giedriatis (Albas mängib ka islandlane Martin Hermannsson). Leedu keskmängija Arturas Gudaitis on üles antud Milano Armani koosseisus.  

Euroliiga klubis mängib soomlane Petteri Koponen, kes kuulub Müncheni Bayerni raudvarade sekka. Taani passiga ameeriklane Shavon Shields kaitseb Hispaania klubi Vitoria Baskonia värve. Hispaania absoluutses tipus Madridi Realis teeb tegusid Rootsi kodakondne Jeffery Taylor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles