PM Kataloonias. Ogier: tagasiteed enam pole

Karl-Joosep Küngas, Salou
Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: EIBNER/Alexander Neis/imago images / Eibner

Autoralli valitsev maailmameister Sebastien Ogier on keerulises seisus. Tema kaotus Ott Tänakule enne kahte viimast etappi on 28 punkti ja maksimaalse edu korral nii Kataloonias kui ka Austraalias võib prantslane teenida 60 punkti.

«Tagasiteed enam pole. Peame kindlasti Tänakut edestama ja võimalikult palju punkte temalt tagasi võitma. Võib öelda, et Kataloonias sõidame kõik või mitte midagi taktikaga,» alustas Ogier.

Aastate jooksul on Ogier näidanud, et talub pinget väga hästi ja tuleb enamasti kõikidest olukordadest auga välja. «Ma ei ütleks, et olen rohkem pinge all kui tavaliselt. Olgugi et meie seis tiitliheitluses pole kuigi hea, siis jätkan võitlust seni, kuni matemaatiliselt on kõik võimalik. Tuleb lihtsalt anda endast parim,» jätkas prantslane. 

Teisipäeval nähti Kataloonias võimsat tormi, mille käigus sadas alla väga suures koguses vihma. See muudab esimestena rajale minevate sõitjate elu tavaliselt kergemaks, sest reedesel võistluspäeval sõidetakse enamasti kruusal. «Vihma tuli küll kõvasti, aga oodata on päikselist nädalavahetust ja rada peaks kiiresti kuivama. Loodetavasti sõidame ikkagi kuivades tingimustes, et natukenegi tekiks meil eelis võrreldes Tänakuga,» arvas Ogier.

Citroën on Kataloonia teedel olnud väga konkurentsivõimeline, sest viimasest 14 rallist on võidetud koguni kümme. Siiski pole sel hooajal asfaldil väga head kiirust näidatud, kuid just selleks nädalavahetuseks tehti väga palju teste, et tulemusi parandada. «Nägime palju vaeva ja kõik möödus edukalt. Saime palju uut informatsiooni ja nüüd peame ainult ootama ning vaatama võrdlust konkurentidega,» selgitas valitsev maailmameister. 

«Kataloonias on väga raske mingeid vahesid konkurentidega sisse sõita, kuna teed on kõikidele üsna hästi teada. Peame lootma, et saame avapäeval ikkagi veidi paremad rajaolud kui minu ees startiv Tänak,» lõpetas Ogier. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles