Jaapani etapil reegleid rikkunud vormelimeeskond diskvalifitseeriti

Kris Ilves
, reporter
Copy
Renault meeskonna sõitja Daniel Ricciardo Jaapani etapil.
Renault meeskonna sõitja Daniel Ricciardo Jaapani etapil. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA

Renault' vormel 1 meeskonna tulemused Jaapani etapil on tühistatud.

Konkurentmeeskond Racing Point leidis, et Renault rikkus FIA tehnilisi eeskirju, mis on seotud automaatse pidurisüsteemiga, kirjutab vormel 1 sarja kodulehekülg.

Väidetavalt said Renault' sõitjad Suzuka ringrajal kõrvalist abi ja see on Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) reegliteraamatu järgi keelatud. Racing Pointi hinnangul kasutas Renault' meeskond keelatud süsteemi. Racing Point esitas kaebuse, misjärel FIA tehniline osakond autod üle kontrollis ja selle tulemusel Renault’ sõitjate tulemused Jaapani etapil diskvalifitseeris.

Renault’ sõitjad Daniel Ricciardo ja Nico Hülkenberg said Jaapani etapil vastavalt kuuenda ja kümnenda koha. FIA otsus, mida Renault'l on õigus edasi kaevata, tähendab seda, et Charles Leclerc (Ferrari) saab kuuenda, Pierre Gasly (Toro Rosso) seitsmenda, Sergio Perez (Racing Point) kaheksanda, Lance Stroll (Racing Point) üheksanda ja Daniil Kvjat (Toro Rosso) kümnenda koha punktid.

Meeskondlikus arvestuses üheksa punkti kaotanud Renault tuli konkurentidele selg ees vastu. McLaren asub (111 punkti) neljandal, Renault (68) viiendal, Toro Rosso (62) kuuendal, Racing Point (58) seitsmendal ja Alfa Romeo (35) kaheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles