Video: Kruuda-Järveoja efektne hüpe hullutab rallifänne siiani

Postimees Sport
Copy

2014. aastal võistles Karl Kruuda koos Martin Järveojaga WRC2 klassis ning enne hooaja eelviimast etappi Kataloonias hoiti punktitabeli esikohta. Tiitlivõidu röövinud sõiduviga paneb rallimaailma ahhetama veel viis aastat hiljemgi, sest WRC sotsiaalmeediakanalites kogus video ühe ööpäevaga pea 200 000 vaatamist.

2014. aastal WRC2 sarja MM-tiitlit püüdnud Kruuda-Järveoja hoidsid Kataloonias pärast kolme katset klassi esikohta. Neljandal Terra Alta katsel läheneti ühele trampliinile liiga suure hooga, järgnes efektne õhulend ning maandumine kraavis. Ford Fiesta S2000 ninal mööda kruusa libisenud Kruudal ja Järveojal oli õnne, et auto üle katuse ei käinud.

Eestlased kaotasid kraavi 20 minutit ning lisaks pealtvaatajatele osales auto pääsetmises ennastsalgavalt ka nüüdne Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja. Ralli lõpetati WRC2 arvestuse seitsmendal kohal.

«Arvan, et nina peal sõiduga läks minu MM-tiitel sinna. Olin sel hetkel liider, oleks mina 25 punkti kätte saanud, aga mis teha. Oma väike aps rikkus võimaluse ära,» meenutas Kruuda juhtumit eelmisel aastal «Spordiministeeriumis».

Hooaja kokkuvõttes teenisid Kruuda-Järveoja viienda koha, kuues oli toona WRC2 klassis sõitnud Ott Tänak koos Raigo Mõlderiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles