Kalevi peatreener: Kristjan Kangur viib minu ideed väljakule

Postimees Sport
Copy
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers rääkis intervjuus Ühisliiga kodulehele, et eduka hooaja alguse taga on ühtne meeskonnatöö. Lisaks avaldas lätlane, et väljakul viib tema ideid ellu kapten Kristjan Kangur.

Kalev/Cramo on alustanud VTB Ühisliigat kolme võidu ja ühe kaotusega. Viimases kahes kohtumises on jagu saadud Venemaa suurklubidest Kaasani Unicsist ja Peterburi Zenitist. Stehlmaherši sõnul peitub edusaladus suures tahtes ja ühtses tiimivaimus.

«Usun, et saadud võidud on tiimitöö tulemus. Kõik mängijad annavad endast maksimumi ja toetavad teineteist. Sellised asjad on olulised igas liigas,» analüüsis Štelmahers.

Lätlase sõnul ei tohi kahest heast võidust eufooriasse sattuda. «Jääme kahe jalaga maa peale ning anname endale aru, et Ühisliigas on iga võidu saavutamine raske.»

Štelmahers avaldas, et platsil on tema usaldusisik meeskonna kapten Kristjan Kangur. «Väljakule viib minu ideed Kangur. Tavaliselt on see mängujuhi töö, kuid ka suured mehed võivad olla võistkonna südameks. Kristjan aitab tiimikaaslasi nõuga, näitab võitlejahinge ning ühendab tiimi,» kiitis Štelmahers 37-aastast kogenud korvpallurit.

Kalevi peatreener tõdes intervjuus, et jätkuvalt otsitakse täiendust meeskonna korvialusesse osakonda. «Hetkel otsime mängijat, kes võiks mängida nii suure ääre kui ka keskmängija kohal. Löön ka ise uue mängija otsingutel kaasa, aga iga mängija palkamine on personali ühine otsus.»

Lisaks rääkis Štelmahers, et on väga uhke Läti koondise peatreeneri ametikoha üle. Rahvuskoondise treenerina jälgib ta ka NBAs pallivate lätlaste (Kristaps Porzingis, Rodions Kurucs ja Davis Bertans) mänge, kuid isiklikult eelistab pigem Euroopa korvpalli.

Täispikk intervjuu (inglise keeles) on leitav siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles