Žalgiris alistas Euroliigas Asveli, Kriisa pääses platsile ja tegi skoori

Postimees Sport
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: BC Žalgiris

Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond alistas Euroliiga neljanda vooru mängus koduväljakul Villeurbanne'i Asveli 70:56. Kaks minutit enne mängu lõppu pääses platsile ka eestlane Kerr Kriisa, kes vabavisetest ühe punkti tõi.

Žalgiris alustas mängu krobeliselt, jäädes esimese  veerandaja lõppedes 14:20 kaotusseisu. Teist veerandaega alustati aga 8:0 vahespurdiga ning initsiatiiv võeti enda kätesse. Hästi saadi toimima kaitse: Prantsusmaa meeskonnal lasti visata vaid kaheksa silma. Poolajale läks Leedu korvpallihiid juba viiepunktilises eduseisus.

Ka teist poolaega alustas paremini Žalgiris. Kui kolmandast veerandajast oli mängitud kolm minutit, säras tablool juba 14-punktiline kodumeeskonna eduseis. Neljanda veerandaja alguseks suutis Asvel küll vahe 8-punktiliseks mängida, kuid siis tabas Prantsusmaa klubi täielik mõõn. Seitsme minuti jooksul ei saadud ühtegi punkti ja Žalgiris läks kindlalt oma teed. Kaks minutit enne mängu lõppu vahetati platsile ka eestlane Kerr Kriisa, kes vabavisetest ühe punkti teenis.

Žalgirise parimana tõi ameeriklane Zach Leday 13 punkti, kaasmaalane Thomas Walkup lisas 12 silma. 

Asveli resultatiivseim oli nigeerlane Tonye Jekiri 10 punktiga.

Žalgrisel on pärast tänast kohtumist Euroliiga tabelis kirjas kaks võitu ja kaks kaotust nagu ka Asvelil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles