Täielik purustustöö ehk 9:0! Inglismaa jalgpalli kõrgliigas korrati kõigi aegade rekordit

Postimees Sport
Copy
Kõrgustesse tõusnud Jamie Vardy sai kirja kübaratriki
Kõrgustesse tõusnud Jamie Vardy sai kirja kübaratriki Foto: TONY O'BRIEN/Action Images via Reuters

Inglismaa jalgpalli meistrivõistluste kümnendas voorus alistas Leicester City võõrsil Southamptoni koguni 9:0. Tegu on saareriigi meistrisarja kõigi aegade suurima võidu kordamisega: varem on sarnase vägitükiga hakkama saanud vaid Manchester United, kes 1995. aastal Ipswichist sama tulemusega jagu sai.

Southamptoni jaoks hakkas mäng kiiva kiskuma juba kümnendal minutil, kui Leicester City Ben Chilwelli väravast 1:0 juhtima asus. Lisaks oli kohtunik Andre Marriner andnud väravale eelnenud olukorras edu, mispeale VARi abiga tagant järele veel Ryan Bertrandile punane kaart määrati ning inglane varakult duši alla saadeti. 

Kaotusseisu ning kümnekesi jäänud Southampton šokist toibuda ei suutnud. 20. minutiks oli tablool juba seis 0:3. Avapoolaja teisel poolel lisas Leicester veel kaks ning poolajal mindi riietusruumi juba seisult 0:5.

Teisel poolajal kolme aasta tagune Inglismaa meister jalga gaasipedaalilt ei tõstnud ning  purustustööga jätkati. Ayoze Perez lõi oma kolmanda, Jamie Vardy teise ning James Maddison esimene ning 85. minutiks oli tablool seis 0:8, mis tähendanuks Inglismaa kõrgliiga ajaloo suurimat võõrsilvõitu.

Kui Jamie Vardy üleaja kolmandal minutil  penaltist ühe veel lõi, oli korratud ka kõigi aegade rekordit. 9:0 võiduga oli varem hakkama saanud vaid Manchester United ja seda ka kodusel Old Traffordil. Leicester mängis aga võõrsil kõigi vastasmeeskonna fännide silme all. 

Southampton - Leicester 0:9 (0:5)

10. Ben Chilwell, 17. Youri Tielemans, 19., 39., 57. Ayoze Perez, 45., 58., 90+3. pen. Jamie Vardy, 85. James Maddison

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles