Blogi: Lewis Hamilton võitis Mehhiko GP, kuid tiitlipidustused lükkusid edasi

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: Rebecca Blackwell/AP

Täna sõideti Mehhikos F1 vormelisarja raames hooaja 18. etapp. Mercedese esisõitja Lewis Hamilton oli heitluse kiireim mees, kuid MM-tiitli kindlustamine lükkus edasi järgmisele nädalavahetusele.

Briti superstaarile järgnesid vanameister Sebastian Vettel (Ferrari) ning tiimikaaslane Valtteri Bottas.

Red Bulli esindav Max Verstappeni jaoks oli start vägagi raske, sest juba esialgses faasis põrkas ta Valtteri Bottasega kokku, mis sundis noormehe viimasele kohale. Sõidu edenedes rapsis hollandlane ennast siiski esikümne sisse tagasi ning ületas finišijoone kuuendana.

Landon Norris ja soomlaste ebajumal Kimi Räikkönen olid täna sunnitud tehnilistel põhjustel võistluse katkestama.

Järgmine etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel USAs kuulsal Austini ringrajal.

Enne sõitu:

Tänase esikolmiku moodustavad suuresti Ferrari mehed, sest esimesel kahel positsioonil on vastavalt Charles Leclerc ja Sebastian Vettel. Hetkel veel viiekordne maailmameister Hamilton võtab koha sisse kolmandal stardireal. Kusjuures esialgu pidi esimesena alustama Red Bulli superstaar Max Verstappen, kuid kvalifikatsioonis määrati talle kollaste lippude eiramise eest karistus, mis kukutas hollandlase hoopiski neljandaks. 

Hamiltoni edu teise tiitlipretedendi Valtteri Bottase ees on neli etappi enne hooaja lõppu 64 punkti, mis tähendab, et britt peab saama täna vähemalt 14 punkti soomlasest enam, kui tahab tiitli juba Mehhikos kindlustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles