Himki pani koduväljakul Panathinaikose vastu püsti vägeva viskekontserdi

Postimees Sport
Copy
Aleksei Shved
Aleksei Shved Foto: Mikhail Japaridze/Mikhail Japaridze/TASS

Moskva oblasti Himki võttis koduväljakul Panathinaikose vastu kindla 103:86 võidu. Seejuures tabas Venemaa suurklubi koguni 15 kaugviset. 

Kohtumine algas kohe marulise tempoga. Skoori tegid mõlemad meeskonnad ja tabati nii lähedalt kui ka kaugelt. Suureskoorilise avaveerandi võitis Panathinaikos 29:25. Teisel veerandil ei läinud meeskondade kaitsemäng sugugi paremaks ja kui Kreeka meeskond proovis enamasti rünnakuid korvi lähistel lõpetada, siis Himki vastas kaugvisetega. Poolajapausile mindi ikkagi kreeklaste 55:50 juhtimisel. 

Teine poolaeg kulges juba kodumeeskond Himki eestvedamisel. Olgugi et tablool oli seis väga võrdne, siis kogu aeg oli õhus võimalus, kus Venemaa suurklubi vastastelt eest spurdib. Seisult 70:70 viskaski Himki seitse vastuseta punkti ja haaras viimaseks veerandiks väikese edu. 

Otsustaval neljandikul läks täielik Himki pidu lahti. Kaugelt tabasid nii Janis Timma kui ka Aleksei Shved. Kaitses hoidis asju kontrolli all Jeremy Evans, kelle pikk käsi vastaste viskeid segas. Kodumeeskond võttis lõpuks väärtusliku 103:86 võidu. Võiduvõti oli kindlasti kaugvisetetabavus (Himki 15/29, Panathinaikos 8/25).

Üleplatsimeheks kerkis Himki liider Shved, kes viskas 26 punkti. Lisaks temale said kahekohalise arvu punkte kokku veel Janis Timma 16, Jonas Jerebko 14, Devin Booker 13, Dairis Bertans 12 ja Jeremy Evans 10. Panathinaikose edukaim korvikütt oli Jimmer Fredette 16 punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles