Serena Williams loob äriimpeeriumit, kuid tennisest veel ei loobu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Serena Williams rabab mitmel rindel
Serena Williams rabab mitmel rindel Foto: Joe Scarnici/AFP/Scanpix

38-aastane tenniselegend Serena Williams mängis lõppeval hooajal kõigest kaheksal turniiril, kogus 31 matšist 25 võitu, kuid ei saanud ainsatki WTA tiitlit. Vaatatamata laia haardega äritegevusele ei plaani ameeriklanna reketit nurka visata. Veel mitte.

Endine maailma esinumber pole pärast allajäämist Bianca Andreescule US Openi finaalis väljakul käinud. Kuigi pärast emaks saamist 2017. aastal ei ole ameeriklanna võitnud ainsatki tiitlit, ei kavatse ta veel tennisest loobuda.

«Mulle meeldib, mida ma teen ja usun, et teen seda väga hästi. Tean, et see kõik nõuab rasket tööd. Kui ärkan ja tunnen, et ei soovi enam mängida, siis on aeg lõpetada. Praegu on veel vara,» rääkis Williams.

Williams on eakaim naine, kes jõudnud kaasaegses tennises suure slämmi finaali. 

Williams rääkis Detroidis toimunud Forbes Under 30 konverentsil, et tal on investeeringud  tehnoloogia-, meelelahutus-, finants-, moe- ja toitlustussektoris ning ta tegeleb ka filantroopiaga. Aasta alguses lõi ta ettevõtte Serena Ventures. 

«Püüame investeerida ettevõtetesse, mis ei ole tingimata maailma suurimad. Mulle meeldib investeerida ja mul on tunne, nagu oleksin alati endasse ja oma karjääri investeerinud,» sõnas Williams.

Pole kahtlust, et praegu maailma tennise edetabeli üheksandal naisel pärast sportlaskarjääri lõppu tegevusest puudu ei tule.

Septembris viis ta New Yorgi moenädalal läbi isikliku moeetenduse, mis toimus vaid kolm päeva pärast USA lahtiste finaalmatši. Teiste hulgas olid kohal Kim Kardashian West, LaLa Anthony, Tarana Burke ja Vogue'i peatoimetaja Anna Wintour.

Vaatamata edule tenniseväljakul ja väljaspool seda, tunnistas Williams, et pole alati plaanidest kinni pidanud. Tähtsaks peab ta positiivset mõtlemist ja töökust. 72 WTA tiitlit võitnud Williams on maailma esireketiks olnud kokku 319 nädalat. 

«Ma polnud parim mängija, ma polnud kõige andekam või kõige pikem. Ei pea olema kõige targem, sul ei pea olema lõpmata palju raha ja kõik uksed ei pea sulle alati lahti olema. Aga sa pead olema kõige kõvem töörügaja, endasse uskuma ja mitte kunagi alla andma,» ütles Williams ubitennis.netile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles