Kairysega täienenud Olympiakos alistas üllatuslikult Moskva CSKA

Postimees Sport
Copy
Will Cherry (keskel)
Will Cherry (keskel) Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA

Korvpalli Euroliiga viiendas voorus alistas Pireuse Olympiakos võõrsil 84:78 Moskva CSKA. Olympiakose treeneritepingil tegi debüüdi eelmisel aastal BC Kalev/Cramot juhendanud leedulane Donaldas Kairys, kes abitreeneri rolli täitis.

8500-pealise publiku ees peetud kohtumist alistas paremini kodumeeskond, kes esimese veerandi järel end 6-punktilisest eduseisust leidis.  Teisel neljandikul mängukulg pöördus: Olympiakos leidis rünnakul hea rütmi ning kostitas CSKAd 25-punktiga, mis kreekalsed poolajapausile 4-punktilises eduseisus viis.

Pausilt tulles jätkus äärmiselt tasavägine punkt-punkti mäng. Olympiakose edu ei paisunud kordagi suuremaks kui 7 punkti, kuid ka CSKA ei pääsenud sekundikski juhtima. Mängu saatuse otsustas lõplikult ära vanameister Vassilis Spanoulis, kes minut enne lõppu kolmese tabas ja vahe seitsmele punktile kasvatas.

Olympiakose parimana tõi ameeriklane Brandon Paul 20 punkti, Kevin Xavier Punter toetas 16 silmaga. CSKA resultatiivseim oli Mike James 22 punktiga, Kyle Hines kogus 19 silma.

CSKAle oli see tänavuse hooaja esimeses alla jäämiseks Euroliigas. Valitsev meister jätkab nelja võidu ja ühe kaotusega. Olympiakos teenis kolme kaotuse kõrvale oma teise võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles