Briti karateka mõisteti süüdi alaealise tüdruku vägistamises

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Briti karateka Liam O’Grady pidi jõulupühad trellide taga veetma, kuna ta mõisteti süüdi 13-aastase tüdruku vägistamises ja seksuaalses ahistamises.

30-aastane O’Grady on shotokani karate Euroopa ja maailmameister, lisaks tegutses ta treenerina ning on õpetanud sadu koolilapsi, vahendab Daily Mail.

O’Grady pommitas 13-aastast tüdrukut sõnumitega, muu hulgas rääkis ta tüdrukule, et tahab tema pärast oma naise ja kaks last maha jätta.

O’Grady olevat ka öelnud, et nende suhe on ebaseaduslik ainult siis, kui sellest teada saadakse.

O’Grady seksuaalsuhe 13-aastase tüdrukuga kestis kaheksa kuud, selle aja jooksul saatis ta tüdrukule 4759 seksuaalse sisuga sõnumit ja pilte endast.

Mees eitas seksuaalsuhet tüdrukuga ja rääkis, et alates sellest, kui ta 2001. aastal oma abikaasaga kohtus, on ta saatnud viiele naisele seksuaalse sisuga sõnumeid ning lubanud kõigile, et jätab nende pärast oma naise maha.

Tema sõnul oli 13-aastane tüduk kuues naissoost isik, kellega ta sõnumite teel flirtis, kuid kinnitas, et ta oli ka ainus alaealine.

«See oli lihtsalt flirt, et nad tahaksid enamat kui mina tahan. Ütlesin nendele naistele, et olen neisse armunud ja jätan oma naise maha,» selgitas O’Grady kohtule. Tema sõnul oli selliste sõnumite saatmine vahelduseks argielule.

13-aastasele tüdrukule ütles O’Grady, et jätab oma naise maha kohe, kui tüdruk saab 16-aastaseks.

Prokurör Christine Egerton luges kohtus ette mõned sõnumid, mis O’Grady oli alaealisele tüdrukule saatnud.

Näiteks planeeris O’Grady veeta selle tüdrukuga terve pühapäeva, kirjutades sõnumis: «Ehk veedame paar tundi voodis.»

Nende suhte kohta kirjutas ta: «See on ainult siis ebaseaduslik kui seadus sellest teada saab. Või sinu ema.»

Oma abikaasa kohta kirjutas O’Grady: «Ta on sinu pärast armukade, sa oled saledam, paremas vormis ja ilusam kui tema.»

Tüdruk ise rääkis, et kui nad sõnumeid vahetama hakkasid, teatas O’Grady, et nad ei saa enamat teha kuna ta on liiga noor, aga hiljem nad tema vanusest enam ei rääkinud.

Prokuröri sõnul tunnistas O’Grady politseile, et oli tüdrukust seksuaalselt sisse võetud, kuid ootas, et ta vanemaks saaks ning sõnumite näol oli tegemist fantaasiatega.

O’Grady karistus selgub tõenäoliselt jaanuarikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles