Blogi: Eesti epeenaiskond pälvis Tallinna Mõõgal 5. koha

Postimees Sport
Copy
Eesti epeenaised pärast võitu Suurbritannia üle.
Eesti epeenaised pärast võitu Suurbritannia üle. Foto: Tairo Lutter

Epeevehklemise MK-etapil Tallinna Mõõk pälvis Eesti naiskond võistkonnaturniiril 5. koha. Avaringis alistas Eesti Suurbritannia 45:44, seejärel Rumeenia 38:32 ja jõudis kaheksa parema hulka. Seal tuli aga tunnistada USA 44:38 paremust. 5.-8. koha konkurentsis saadi 36:27 jagu Saksamaast ja 34:27 Itaaliast. Postimees Sport kajastab nädalavahetuse sündmusi otseblogi vahendusel.

Enne turniiri:

1.–3. novembrini Kalevi Spordihallis peetavale naiste epee maailmakarikaetapile 50. Tallinna Mõõk on registreerunud rekordiliselt osavõtjaid – 284 vehklejat 50 riigist. Turniiri senine rekord pärineb aastast 2015, kui Tallinna Mõõka jahtis 273 epeemeest. Ühtlasi pole ka kunagi varem nii palju riike osalenud – 49. Tallinna Mõõgal oli neid 47.

Osalejate tase on muljetavaldav. Kohal on kõik maailma edetabeli 38 parimat vehklejat, esisajast on esindatud 87. Teiste seas on kohal ka valitsev maailmameister, Brasiiliat esindav Nathalie Moellhausen. Võistkondlikult teevad kaasa 29 riigi naiskonnad, kohal on kõik maailma edetabeli 19 parimat.

Laupäeval, 2. novembril, selgub Kalevi Spordihallis MK-etapi individuaalturniiri võitja, 3. novembril naiskonnavõistluse võitja. Individuaalselt asub Tallinna Mõõga tiitlit kaitsma lõunakorealanna Hyojung Jung, võistkondlikult Venemaa.

50. Tallinna Mõõgal astub võistlustulle ka 17 Maarjamaa sportlast. Tänavu 50. juubeliaastat tähistav turniir on ühtlasi ka Tokyo olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir, kus Eesti epeenaiskonnal on võimalus teha kodupubliku ees suur samm OM-pääsme suunas. Eesti naiskond on võistlusteks üles antud koosseisus Erika Kirpu, Katrina Lehis, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles