Taani jalgpallilegend: peitsin ennast naiste tualetis, et vältida koolitunde

Postimees Sport
Copy
Nicklas Bendtner.
Nicklas Bendtner. Foto: imago sportfotodienst / imago/IBL

Kunagine Londoni Arsenali pahapoiss Nicklas Bendtner avaldas värskes elulooraamatus, et peitis noorena ennast koolitundide vältimiseks naiste tualetis ning kamandas legendaarsel Thierry Henry'l vait jääda. 

Taani ründaja liitus Arsenaliga 2004. aastal, toona oli tema puhul tegemist 16-aastase paljulubava mängumehega. Kuna vanus oli varajane, pidi Bendtner jätkama õpinguid Inglismaa suurklubi akadeemias. «Kõige hullemad päevad olid teisipäevad ning neljapäevad, sest siis toimusid koolitunnid.»

«Meil olid seal erinevad ained, kuid ma ei näinud nende õppimises mingit mõtet. Ühel päeval peitsin ennast naiste tualetis, kuulsin kuidas õpetajad hullunult ringi jooksid ning minu nime hüüdsid,» jätkas 31-aastane taanlane meenutamist.

Mehe sõnul tekkisid tal konfliktid ka esindusmeeskonnas, kui ühe treeningu käigus läks ta vaidlema legendaarse Thierry Henry'ga. «Tegime tiimiga sööduharjutusi ning ühel hetkel eksis Thierry reeglite vastu. Tõstsin protesti avaldamiseks häält, kuid tema palus mul vait jääda.»

«Ma polnud see kutt, kes laseb endale pähe istuda, seega vastasin talle samaga. Järgmisel hetkel jooksis Henry juba minu suunas ja karjus erinevaid sõnu. Tal oli täiesti ükskõik, et terve ülejäänud treening läks endises rütmis edasi.»

Noort riiukukke ja Prantsusmaa koondislast tulid lahutama Sol Campbell ning Ashley Cole, kuid sellega polnud olukord lõppenud. «Pärast trenni tuli ta minu juurde ja me rääkisime ligi kaks tundi. Thierry andis mulle nõu, mida peaksin enda puhul parandama, et jõuda kõrgele tasemele. Lõpetasime vestluse kallistusega.»

Nicklas Bendtner lahkus Arsenalist 2014. aastal, seitsme hooaja jooksul kanti tema nimele 171 kohtumist ning 45 väravat. Praegu mängib taanlane kodumaa gigandi FC Kopenhaageni eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles