Tallinna Kalev/TLÜ kaotas Liepajale

Postimees Sport
Copy
Martin Müürsepal seisab hooaja teises pooles ees kõva töö.
Martin Müürsepal seisab hooaja teises pooles ees kõva töö. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Eesti-Läti korvpalliliiga pidi Tallinna Kalev/TLÜ tunnistama võõrsil BK Liepaja meeskonna 88:77 (19:22, 22:16, 23:17, 24:22) paremust.

Liepaja ridades oli enne mängu toimunud mitu olulist muudatust. Hooajal 2017/18 BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa meeskonna peatreener olnud ning hooaja alguses Läti meeskonna vägesid juhendanud Kristaps Zeids vallandati ning tema asemele palgati serblane Branislav Vicentic. Mängijatest lahkusid tagamees Justin Armstrong Tuckson ja ääremängija Gytis Sirutavicius ning uute täiendustena liitusid Rodrick Korale Sikes ja Troy Marshall Barnies.

Kohtumine algas tasavägiselt, kui avaveerandi keskpaigaks olid võõrustajad läinud pärast Rihards Kuksiksi tabavat kaugviset 14:9 juhtima. Kalev/TLÜ vastas aga 7:2 spurdiga ning Cadarian Rainesi ja Kyle Riddley korvide toel võideti esimene veerandaeg 22:19. Kuksiksi kaugvisetest haaras Liepaja teise veerandaja alguses jällegi eduseisu. Nelja minuti möödudes oli skoor veel 32:32 viigis, aga sealt edasi suutis kodumeeskond initsiatiivi hoida ning puhkepausile 41:38 eduseisus minna.

Teise poolaja algus oli parem külalistiimile ja viie minutiga mindi 49:47 ette. Karl-Johan Lipsu vabaviske järgselt oli seis poolteist minutit enne kolmanda veerandaja lõppu 55:55, misjärel Liepaja 9:0 spurdi tegi.

Viimane neljandik algas võõrustajate üheksapunktilisest eduseisust. Rodrick Korale Sikesi kolmepunktiviskest läks Liepaja peagi 11 punktiga juhtima, aga Kalev/TLÜ püsis mängus ja Rainesi kaugviskest vähendati kaotusseis viiele punktile. Suuremat tagasitulekut ei suudetud siiski teha ja ligi kolm minutit enne kohtumise lõppu tabas kaugelt Eduards Hazners, millega oli Liepaja juba 83:70 ees ja kaheksast punktist vastaseid enam lähemale ei lubatud.

Visketabavuses jäi Liepaja 42% - 38% peale ning lauavõitlus võideti 50:37 (ründelaud 18:12). Korvisööte jagasid meeskonnad võrdselt 16:16 ning pallikaotuseid tegi Liepaja rohkem 15:11.

Rihards Kuksiks kerkis Liepaja parimaks 23 punkti ja 10 lauapalliga. Rodrick Korale Sikes ja Troy Marshall Barnies lisasid võrdselt 15 silma, kellest viimane võttis ka 8 lauapalli. Kristaps Plavnieks järgnes 14 punkti ja 8 korvisööduga ning 10 punkti ja 8 lauapalli sai kirja Andrejs Šelakovs.

Kalev/TLÜ eest viskas Cadarian Raines 17 punkti. Karl-Johan Lips tegi tugeva kaksikduubli 12 punkti ja 14 lauapalliga. Tanel Sokk ja Mareks Jurevicus tõid mõlemad 11 punkti, kellest viimane võttis veel 6 lauapalli ja andis 4 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles