Statistika: kõige rohkem hiliseid võiduväravaid lööb Liverpool

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Liverpooli mängijad on Premier League'i ajaloos kõige rohkem 90+ minuti võiduväravaid löönud.
Liverpooli mängijad on Premier League'i ajaloos kõige rohkem 90+ minuti võiduväravaid löönud. Foto: CRAIG BROUGH/Action Images via Reuters

Liverpool alistas nädalavahetusel Inglismaa kõrgliigas 2:1 Aston Villa 94. minuti võiduväravast. Premier League’i ajastul ongi kõige rohkem 90+ minuti võiduväravaid löönud Liverpool.

Alates 1992/93 hooajast, mil Inglismaa kõrgliiga hakkas kandma nime Premier League, on Liverpool löönud 35 võiduväravat, mis on sündinud 90. minutil või hiljem. Selles arvestuses on Liverpool selge liider, sest teist kohta hoidval Arsenal on kirja 25 väravat. Kolmandal-neljandal on Manchester United (22) ja Tottenham (22), viies on Chelsea (21) ja kuues Everton (20).

Aston Villa vastu lõi Liverpooli võiduvärava Sadio Mane, kellest sai alles neljas mängija, kes on Premier League’is löönud neli 90+ minuti võiduväravat. Samasse seltskonda kuuluvad veel Papiss Cisse, Steven Gerrard ja Ian Wright.

11 mängijal on kirjas kolm 90+ minuti võiduväravat, kuid neist vaid Christian Benteke karjäär jätkub Inglismaa kõrgliigas.

Ka teine Liverpooli klubi Everton lõi nädalavahetusel hilise värava, kui Cenk Tosun päästis 97. minutil mängus Tottenhamiga klubile viigipunkti. Nii hilist väravat nägi Premier League viimati pea kolm aastat tagasi, kui toona Arsenalis mänginud Alexis Sanchez skooris Burnley vastu (97.14).

Kõige hilisem värav on endise Liverpooli mängija Dirk Kuyti nimel. 2011. aastal lõi ta Arsenali vastu värava, kui tabloo näitas mänguaega 101.48.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles