Selgus Kimi Räikköneni tiimikaaslane tulevaks hooajaks

Postimees Sport
Copy
Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/HZ/PIXATHLON/SIPA

Itaallane Antonio Giovinazzi jätkab ka järgmisel aastal F1-sarjas Alfa Romeo ridades. Sel aastal oma esimese täispika hooaja sõitnud Giovinazzi meeskonnakaaslaseks on ka järgmisel aastal soomlane Kimi Räikkönen.

Giovinazzi jaoks oli hooaja algus keeeruline, aga itaallane parandas aasta keskel märgatavalt oma esitusi. Giovinazzil aitas aastase lepingupikenduseni jõuda ka tõsiasi, et itaallane on väga hinnatud auto arendajana, kirjutab Autosport.

Oma esimest hooaega F1-sarjas sõitva Giovinazzi parimaks kohaks sel hooajal on 9. koht Itaalia GPlt. Saksamaa GPl finišeeris Räikköneni tiimikaaslane ka 8. positsioonil, aga kukutati tehniliste rikkumiste tõttu punktikohalt välja. 

«Antonio on sõitnud sel aastal väga hästi ja ma olen ülimalt rahul, et saan kinnitada tema jätkamist Alfa Romeo meeskonnas», kommenteeris meeskonnajuht Fred Vassuer. «Viis, kuidas ta meeskonda sulandus ja pidevalt arenes, on väga paljulubav. Me ei jõua ära oodata, et kasutada ära tema potentsiaali meeskonna edasiviimisel. Antonio tõestas end väga kiire piloodina, kuigi tal oli väga raske mõõdupuu Kimi Räikkoneni näol. Me ootame kogemuste lisandudes temalt pideva arengu jätkumist. Tema tehniline tagasiside, tööeetika ja positiivne suhtumine aitavad meil jätkata meeskonna arendamist,» iseloomustas Vassuer.

Giovinazzi on sel aastal 19 sõiduga toonud Alfa Romeole 4 punkti. Meeskonnakaaslane Räikkönen on olnud märksa edukam, kogudes 31 silma.

Kinnitus, et Giovinazzi jätkab Alfra Romeos, lõpetab ilmselt Nico Hülkenbergi lootused ka tuleval aastal F1-sarjas sõita. Hülkenbergi on seostatud Williamsiga, aga see koht läheb ilmselt GP-2 sarjas sõitvale Nicholast Latifile. Alfa Romeo oli samuti üks võimalikke maandumiskohti, aga nüüd langes ära ka see variant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles