Harri Lill: Eesti kurlingunaiskonna peaeesmärk on jõuda 2022. aasta olümpiale

Postimees Sport
Copy
Harri Lill viskel.
Harri Lill viskel. Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti Curlingu Liidu peasekretär Harri Lill rääkis Kuku raadiole antud intervjuus Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva Eesti naiskonna võidust tugeval rahvusvahelisel turniiril Tallinnas. Kuid ta lisas, et see oli vaid väike samm nende suurema eesmärgi ehk olümpiaunistuse täitmise suunas.

16.-23. novembril toimub Rootsis Helsingborgis naiste kurlingu suurima osavõtjate arvuga tiitlivõistlus - EMil osaleb 20 riiki. Eesti naiskond mängib alagrupis koos Tšehhi, Taani, Saksamaa, Läti, Norra, Venemaa, Šotimaa, Rootsi ja Šveitsiga.

Eesti naiskond jõudis EMil taas A-divisjoni, kus mängib Euroopa 10 tugevamat riiki. Suur kordaminek oleks tagada koht EMi kvalifikatsiooniturniirile, kuhu pääsemiseks oleks vaja võita kolm mängu. Euroopa meistrivõistluste suveräänne valitseja on ilmselt Rootsi, kelle võitu võib eelduste kohaselt väärata üksnes Šveitsi eneseületus.

Lill lisas, et võimalus olümpiale pääseda on ka Eesti meeskonnal, kuid selle täitumine on ebatõenäoline. Parim šanss jõuda Tokyosse on aga Eesti segapaaril.

Seda soodustab ka tõsiasi, et rahvusvaheline alaliit võttis vastu paar reeglimuudatust, mis soosivad Eestit. Segapaar peab Euroopa meistrivõistlustel mahtuma kümne parema sekka, kuid et korraldaja ei lähe arvesse, konkureerib reaalselt üheksa riiki. Heaks tulemuseks võiks Lille hinnangul lugeda viiendat kohta. Olümpiapääsmed saavad selgeks 2021. aasta detsembriks.

Eesti segapaar Marie Turmann - Harri Lill hakkab olümpiapääsme lunastamiseks treenima Kanada tipptreeneri Allan Moore'i käe all. Jätkatakse ka koostööd Šveitsi treeneri Nicole Strausakiga. Moore'i juhendamisel arendatakse mängu tehnilist ja strateegilist poolt. Lisaks jätkab kurlingupaar koostööd ka rootslase Kristian Lindströmiga.

Kuula täispikka intervjuud siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles