Tihe rebimine jätkub. Vaata, kes konkureerivad kõigi aegade parima meestennisisti tiitlile

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP

Tennisefännid loevad tavaliselt Suure slämmi tiitleid ning seetõttu arvatakse kahtluseta, et kõigi aegade parim meesmängija on 20-kordne slämmide võitja Roger Federer. Novak Djokovic on jäänud aga tema varju.

Statistilist arvestust peetakse ka palju põhjalikuma tabeli alusel, millest on hea ülevaate teinud meeste profitennise ametlik koduleht. See arvestab koos Suure slämmi, Masters 1000 ja ATP finaalide võitude kogusummat ning vaatleb turniiride esikohti mängitud võistlustest eraldi. See annab  kolme suure ehk Novak Djokovici, Roger Federeri ja Rafael Nadali heitlusele aga sootuks teise mõõtme.

Olukorda illustreerib antud tabel:

Graafik kolme liidri ja nende tulemustega.
Graafik kolme liidri ja nende tulemustega. Foto: www.atptour.com

Tenniseajaloos on koht paljudel superstaaridel ning õigluse huvides peab tõdema, et Masters 1000 formaati hakati praegusel kujul kasutama alles 1990. aastal.

Näiteks rootslasel Björn Borgil on antud tabeli alusel kokku 14 võitu, kuid ta lõpetas karjääri väga noorelt. Teiseks aegade parima kandidaadiks võiks olla Ivan Lendl, kes võitis 17 tiitlit, kuid temagi oleks pidanud võitma 38 Masters 1000 tiitlit, et jõuda Djokoviciga samale pulgale.

Kolmele suurele järgnevad hoopis ameeriklased Pete Sampras ja Andre Agassi, kuid neil on vastavaid tiitleid «ainult» 32 ja  26. Seega pole antud triumfide arv isegi ligilähedane loo alguses mainitud kolmele hiiule.

Läinud pühapäeval tõusis kirjeldatud tabeli tippu Pariisi Mastersi võitnud Djokovic. Serblasel on tiitleid 55, mis on ühe võrra rohkem kui Federeril ja Nadalil. Arvestades Djokovici viimaste aastate fenomenaalset vormi, võib eeldada, et vahe hakkab aina suurenema.

Djokovici peamiseks murekohaks on šveitslase ja hispaanlase populaarsus, mis vähendab selgelt tema saavutuste märkimisväärsust. Spordis on mõndagi vaieldavat, kuid fännidel on aeg tunnistada statistilist tõsiasja.

Meeste tennise hooaeg pole veel lõppenud. Suur rivaliteet jätkub juba 10. novembril algaval ATP aastalõputurniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles