PM video. Magnus Kirt vigastusest taastumisest: pean tegutsema, mitte kodus patja nutma

Ville Arike
, reporter
Copy

Kuu aega tagasi kergejõustiku MMil hõbemedali võitnud, kuid ka õlga vigastanud odaviskaja Magnus Kirt paraneb jõudsalt ja allkirjastas täna Audiga uue sponsorlepingu haige, vasaku käega allkirja andes. Kirt rääkis Postimehele antud videointervjuus, et tahaks õlaga juba rohkem ja kiiremaid liigutusi teha, kuid ta järgib arstide nõuandeid ja hoiab end tagasi.

«Eks see mingil määral ripub sidemes siiamaani. Kui sõidan näiteks pikemalt või olen ratta seljas pikemalt, kasutan sidet lihtsalt ettevaatusabinõuna. Stabiilselt 24 tundi päevas pole käsi kordagi olnud liikumatus olekus, see käib taastusraviga kompleksselt kokku,» kirjeldas Kirt õla hetkeseisu.

Ta alustas treeningutega sisuliselt kohe pärast lõikust: «Teisel päeval olin ratta seljas, kui seda saab treeninguks nimetada. Pluss harjutused jalgadele. Viimasel kahel nädalal olen saanud tugevamat trenni teha, seda saab juba nimetada treeninguks.»

Vasaku õla taastusravi ja arendamine käib etapiviisiliselt, Kirdi sõnul peaaegu päevakava järgi. «Mingi arvu päevade järel tuleb jälle harjutusi juurde, mida võib rohkem teha. Praegu teen biitsepsi, triitsepsi harjutusi, kummilindiga, mõned väiksemad harjutused hantlitega, mõned hoidmised, liikumised. See on tasapisi nagu käimaõppimine,» seletas hooaja edetabelijuht taastumisprotsessi.

«Ise tunned, et kätt võiks juba rohkem ja kiiremini liigutada, aga see on doktorite ja füsioterapeutide poolt piiratud ning ette on pandud asjad, mida praegu tohib teha. Järgin neid.»

Kirt usub, et õlg paraneb normaalse kiirusega. «Eks kõige paremini näita kevad, kuidas olen sellest vigastusest taastunud. Kurvastada ja kodus patja nutta pole mõtet. Minu ainus võimalus on tegutseda ja vigastusest võimalikult kiirersti välja tulla,» hoiab ta positiivset joont.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles