Tanel Sokk lahkus «väikesest» Kalevist, Müürsepa koht ohus ei ole

Ville Arike
, reporter
Copy
Tanel Sokk (palliga) oli Kalev/TLÜ ridadesse siirdunud suvel.
Tanel Sokk (palliga) oli Kalev/TLÜ ridadesse siirdunud suvel. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna Kalev/TLÜ korvpallimeeskond on muutuste keerises: lühikese aja jooksul lahkus juba teine mängija, täna andis sellest otsusest teada Tanel Sokk.

Kalev/TLÜ juht Sten-Erik Jantson ütles Postimehele, et eile istuti jutuajamiseks maha. «Palusin tal lõpliku vastuse anda täna hommikul ja see on niisugune. Tanel ütles, et vajab puhkust. Pakkusin talle variante, et ta puhkaks mõne nädala ja prooviks siis naasta või jätkaks aasta lõpuni,» ütles Jantson.

«Aga ju ta nägi, et peab sellest asjast lahti saama ja iseendaga rahu tegema. Olen Tanelile tänulik selle aja eest, mis ta meie meeskonda panustas.»

Kalevi peatreeneri Martin Müürsepa sõnul tähendab Soku lahkumine meeskonnale suurt kaotust, kuid kedagi vastu tahtmist sundida ei saa. «Sain aru, et need mõtted tekkisid tal juba natuke varem,» märkis Müürsepp.

Alles nädala alguses oli Kalev/TLÜ saatnud minema ameeriklasest tagamängija Kyle Riddley ja asemele toonud hooaega Tartus alustanud leedulase Martynas Mažeika. Klubijuhi ja peatreeneri sõnul tuleb nüüd Sokule asendust otsida.

«Loomulikult püüame saada meeskonna asjad paremaks ja oma mängu leida. Minu hinnangul on koosseis eelmise aasta omast tugevam, kuid veel pole tekkinud õiget kokkumängu,» mõtiskles Jantson.

Kalevil on Eesti-Läti liigas üks võit ja viis kaotust. Ega Müürsepa tool kõigu? Vastuseks hakkas Jantson muhelema: «Martin on mu parimaid sõpru, mina teda lahti ei lase. Kui ta tunneb, et tal enam midagi anda pole, peab ta ise ära minema. Ta on võitleja ja usun, et ta saab selle satsi mängima. Obradovic (Istanbuli Fenerbahce kuulus peatreener Željko Obradovic - toim) on Euroliigas samuti alustanud sel hooajal saldoga üks-viis.»

Tanel Sokuga ei õnnestunud Postimehel ühendust saada. Eelmisel hooajal BC Kalev/Cramoga Eesti meistriks tulnud Sokk liitus suvel Kalev/TLÜ-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles