Kanteri endine treener kritiseeris teravalt kergejõustikuliidu otsust

Postimees Sport
Copy
Vasakult: Gerd Kanter, Vesteinn Hafsteinsson ja Daniel Stahl.
Vasakult: Gerd Kanter, Vesteinn Hafsteinsson ja Daniel Stahl. Foto: JOEL MARKLUND via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Olümpiavõitja Gerd Kanteri endine abimees Vesteinn Hafsteinsson on löödud IAAFi(maailma kergejõustikuliidu) otsusest, jätta kettaheide teemantliiga programmist peaaegu täielikult välja. 

«Kettaheide on kergejõustiku jaoks väga oluline ja ajalooline ala, mis tõttu selle ala teleülekannete tõttu programmist kõrvaldamine on väga vale otsus. Saatsime ka selle kohta IAAFile oma poolse kirja, kus püüame selgitada omapoolseid lahendusi,» rääkis Hafsteinsson Rootsi meediale. 

Kui mitmeid hooaegu kuulus kettaheide teemantliiga põhialade hulka, siis nüüd otsustati see kõrvaldada ja meestele toimub ainult üks osavõistlus. See on tingitud sellest, et kettaheite võitlust on keeruline mahutada 90-minutilisse teleprogrammi. 

Otsus tundub islandlasest treenerile niivõrd arusaamatu, et ta nõuab IAAFi presidendi Sebastian Coe tagasiastumist. «Püüame edasi võidelda, kuid president Coe ja kogu juhtkond peaksid tagasiastuma,»ütles Hafsteinsson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles