Räikkönenist saab aegade kogenuim piloot, kuid lõpetamisele soomlane veel ei mõtle

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Vormel 1 sarjas on seni kõige rohkem etappe kaasa teinud Rubens Barrichello. 39-aastaselt karjäärile joone alla tõmmanud brasiillane jõudis stardijoonele koguni 322 korral. 40-aastasel Kimi Räikkönenil on selja taga 311 võitlust ja järgmisel hooajal saab temast uus rekordiomanik.

Seda, kas soomlane ka pärast tulevast hooaega F1-sarjas sõidab, Räikkönen ei tea.

«Mul on Alfa Romeoga leping järgmiseks aastaks, rääkis soomlane väljaandele Motorsport-Total. Ma pole kunagi mõelnud mitu aastat ette. Kui leping lõppeb, siis vaatame edasi,» jäi jäämees enda tulevikust rääkides kidakeelseks.

Hetkel on Soome võidusõitja sõnul tähtis keskenduda praegusele. «Peame tegema hea hooaja lõpu, koostama analüüsi ja valmistuma uueks aastaks.»

Vormeliveteranil pole hooaja teine pool hästi välja tulnud. Pärast suvepuhkust ei ole sel hooajal 31 punkti kogunud soomlane enam lisa teeninud ehk esikümnesse jõudnud. Räikköneni sõnul selline asjade käik talle rõõmu ei tee, aga F1-sarja vihkama ka ei pane.

«Mulle ei meeldi, kui asjad ei lähe soovitult. Arvan, et mitte kellelegi ei meeldi. Võidusõidus on alati nii, et kui asjad sujuvad ja tulevad head tulemused, on kõik õnnelikud. Vahepeal on sõite, mis lähevad paremini või halevemini, aga minu suhtumine F1-sarja sellest ei muutu,» selgitas Räikkönen.

Enda pikast vormelikarjäärist Räikkonen suurt numbrit ei tee. Ma ei ole uhke selle üle ja ei tea, kas see on üldse hea või halb asi. Ma lihtsalt teen seda, sest mulle meeldib ja kui ma enam vormeliga ei sõida, on mul ka palju muud tegevust,» lõpetas Räikkönen.

Vähemalt 300 grand prix'l osalenud sõitjad:

Rubens Barrichello 322

Fernando Alonso 311

Kimi Räikkönen 311

Michael Schumacher 308

Jenson Button 306

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles