Balotelli klubi fännid asusid Verona rassistlike toetajate kaitsele

Postimees Sport
Copy
Mario Balotelli (paremal).
Mario Balotelli (paremal). Foto: Simone Venezia/AP

Itaalia kõrgliiga klubi Brescia ultrafännide rühm astus rassistlike Verona kolleegide eest välja, öeldes, et Balotelli pihta tehtud solvangud on tingitud hoopis itaallase ülbusest.

29-aastane ründaja lõi eelmisel nädalal palli publikusse ning lahkus väljakult, sest pidi taluma vastasmeeskonna toetajate rassistlike solvanguid.

Balotelli hinnangul olid teda saatvad hüüded tingitud tema tumedast nahavärvist. Brescia fännirühmituse sõnul peitub probleem hoopis mujal.

«Meil ei ole mingeid kõhklusi, et Balotelli on itaallane - ta on isegi brescialane. Aga ülbus, millega ta esineb, on õigustamatu,» seisis fänniavalduses.

Pärast möödunud nädalavahetusel toimunud intsidenti määras Itaalia kõrgliiga  distsiplinaarkomisjon Veronale karistuseks tribüünide ühe osa sulgemise. Nimelt ei lubata Verona ultraid järgmisel mängul enda sektorisse.

Klubi ise määras ultrate grupeeringu juhile Luca Castellinile 11 aasta pikkuse staadionikeelu, kuna Castellini väitis , et Balotelli ei ole päriselt itaallane ning temasse ei suhtuta kui itaallasesse. 

Brescia fännigrupeeringu arvates ei saa ühe liidri seisukoha põhjal teha üldistusi.

«Ühe fännirühma juhi väljaütlemised ei saa olla õigustuseks nõiajahile, mis meedias on alanud, et kriminaliseerida ja hävitada ultrate fännikultuuri. Me ei väida, et osad kõlanud  hüüetest oleksid vastuvõetavad, aga need ei tähenda, et kõik Verona fännid oleks rassistid ning Klu Klux Klani järeltulijad,» kaitsesid Balotelli klubi poolehoidjad vastasfänne.

Kõik fännirühmitused ei ole rassistlikud, aga rassism on Itaalia jalgpallis siiski olemas ja see külvab avalikus arvamuses paanikat. Aga selline keelekasutus on üha rohkem levinud ka avaliku elu tegelaste ja poliitikute seas, aga neid ei mõtle küll keegi karistada,» õigustasid Brescia fännid alatut käitumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles