Denis Grabe võitis Türgis aasta viimase Euro Tour osavõistluse

Postimees Sport
Copy
Denis Grabe
Denis Grabe Foto: EPBF

Denis Grabe saavutas Türgis Antalyas peetud Euro Tour osavõistlusel 181 osaleja konkurentsis esimese koha, kui alistas finaalis veenva ülekaaluga (seisuga 9:2) maailma edetabelis kaheksandal kohal paikneva albaanlase Eklent Kaci ning astus juba kolmandat osavõistlust järjest poodiumile.

Grabel on 2014. aastast ette näidata lausa kaks Euro-Tour osavõistluse järjestikust etapivõitu. Euro-Tour osavõistlusi on Euroopas peetud juba alates 1992. aastast ning kahte järjestikust võistlust on võitnud selle aja jooksul vaid üksikud piljardisportlased. Euro-Tour väga kõrgest tasemest ja tihedast konkurentsist hoolimata on Grabe olnud pea igal aastal mõnel etapil medalisaajate hulgas, kuid järgmist etapivõitu tuli lausa viis aastat oodata.

«Olla taas poodiumi kõrgemail astmel on äärmiselt hea tunne. Olen oma mängu taas leidnud ja seda näitvad ka viimased rahvusvaheliste suurturniiride tulemused,» ütles Grabe pärast võitu.

Selle tulemusega tõusis Grabe Euroopa edetabelis teisele kohale (2420 punkti), korrates oma kõrgemat Euroopa edetabeli kohta. Edetabeli liider on sakslasest valitsev maailmameister Joshua Filler (2560 punkti).

«Äärmiselt heameel on tõdeda, et Eesti piljardisportlane kuulub maailma absoluutsesse tippu ning on seda ka oma viimaste turniiridega taas tõestanud. Euro Touri näol on tegemist maailma ühe kõrgetasemeliseima liigaga ning olla kolmel järjetikusel etapil poodiumil on saavutus omaette,» ütles alaliidu esindaja Kristjan Kuusik peale Grabe etapivõitu.

Türgi osavõistlusel saavutasid kolmdandad kohad hispaanlane David Alcaide ning Venemaa esindaja Fedor Gorst. Kohtumises Gorsti vastu oli Grabel seisult 8-6 kasutada käsipall (ball in hand) väga ebatavalises olukorras – nimelt oli Gorsti särk puutunud laual paikenud kuuli. Lauale jäänud nelja kuuli sisselöömisega sai Grabe kenasti hakkama ja nii oligi Grabe jõudnud juba teist korda käesoleva hooaja jooksul finaali. Kui augustikuus Hollandis toimunud Euro-Tour osavõistlusel tuli Grabel finaalis võtta vastu kaotus, siis nüüd kujunes finaal täiesti ühe mehe sooloks. Seisul 4-2 eksis Kaci lihtsa löögiga peale mida ei pidanud mehe närv vastu ja ta lükkas kiiga kõik laual olnud seitse kuuli laua ühte äärde kokku. Kohtunikud pidasid sellist käitumist ebasportlikuks ning peale väikest kohtunike omavahelist nõupidamist märgiti Grabele veel üks võit lisaks (vastase ebasportliku käitumise eest) ning nii seisis tablool 5-2 asemel lausa 6-2. Peale sellist ebaharilikku olukorda oli mängu saatus sisuliselt otsustatud. Kaci oli igas mõttes Grabe poolt murtud ning nii tuligi Grabel võit vaid vormistada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles