Eesti-Läti ühisliiga: Tarvas alistas Rapla, Tallinna Kalev/TLÜ tunnistas Läti meeskonna paremust

Postimees Sport
Copy
Rakvere Tarvas (valges)
Rakvere Tarvas (valges) Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Paf Eesti-Läti korvpalliliiga pühapäevastes kohtumistes alistas Rakvere Tarvas Rapla, Tallinna Kalev/TLÜ kaotas koduväljakul BK Ogrele.

Rapla Avis Utilitas - Rakvere Tarvas 81:89 (21:20, 26:22, 14:25, 20:22)

Võõrustajad haarasid avaveerandil initsiatiivi ja asusid 12:7 juhtima. Rakvere suutis aga 12:12 viigistada ning Rain Veidemani lähiviskest lõppes veerandaeg Rapla minimaalsest eduseisust. Mitmel korral pääses kodumeeskond järgnevate minutite jooksul seitsme punktiga ette, kuid neli minutit enne poolaja lõppu oli taas suutnud Rakvere 32:32 viigi jalule seada. Indrek Kajupanga seitsme järjestikuse punkti toel õnnestus Raplal taas vahet suurendada ning puhkepausile mindi samuti seisult 47:42.

Kolmandat veerandaega alustas aga Rakvere 9:0 spurdiga ning viie ja poole minuti möödudes oldi 60:52 juhtimas. Korra said külalised ka kümnepunktilise eduseisu kätte, kuid Rapla vastas olulistel hetkedel ning viimane neljandik algas seisult 61:67. Kajupanga lähiviske järgselt oli Rapla vähendanud 6.56 enne lõppu vahe kolmele punktile. Veideman, Kristo Saage ja Tormi Niits tõid kolme peale kaheksa punkti vastu ja taas oli Rakvere kümne punktiga ees. Devaugntah Williamsi korvist oli Rapla 1.14 enne lõpuvilet kaotusseisu vähendanud kuue punkti suuruseks. Peagi sai Williamsi ka kaugviset proovida, kuid see ei tabanud. Saage saadeti vabaviskejoonele, kust tuli Rakverele punkt lisaks, misjärel tegi Rait-Riivo Laane veel pallikaotuse ja Harris sai vabavisetest samuti punkti juurde. Kokkuvõttes ei õnnestunud Raplal enam mängu päästa ning Rakvere sai magusa kaheksapunktilise võidu kätte.

Visketabavuses jäi Rakvere 48% - 47% peale ning lauavõitlus võideti samuti 37:33 (ründelaud 9:8 Raplale). Korvisööte andis Rapla rohkem 24:19 ning pallikaotuseid tegi Rakvere rohkem 8:5.

Thomad Theddus Hamilton IV tõi Rakvere parimana 22 punkti ja võttis 10 lauapalli. Rain Veideman lisas 17 punkti ning Devin Lee Harris 14 punkti, 5 lauapalli ja 6 korvisöötu. 13 silma ja 7 lauapalli jäi Kristo Saage nimele ning Renato Lindmets kogus 11 punkti ja 7 lauapalli.

Rapla eest viskas Devaugntah Williams 20 punkti. Indrek Kajupank järgnes 18, uus täiendus Christopher Tawiah 12 punkti, 5 lauapalli ja 4 korvisööduga ning Mark-Andreas Jaakson lisas 11 punkti.

«Ega me täna väga trammi alla ei jäänud. Võistkond oli tulbi ja ühe asja eest väljas. Lindmets ja Harris olid samuti tublid ja hoidsid meid raksel hetkel vee peal. Lõpp hea, kõik hea! Eks oli teada, mida Raplalt oodata. Kui Rapla viie väiksega mängis, siis vahepeal tekkis tunne, et me nagu kaitses ei suuda jalgadest liikuda, aga õnneks seda ei juhtunud. Meil on meeskonnas kogemust piisavalt palju ja Eesti-Läti liiga on selline, kus esimese otsa klubidega ei saa võistelda, aga kui 3-4 võistkonda välja arvata, siis meil on piisavalt hea koosseis, et kõigiga mängida,» rääkis Rain Veideman antud intervjuus.

Kui kaua Veideman Rakvere särgis ringi veel jookseb? «Ma ei oska seda öelda,» sõnas Veideman ja lisas veel, et võrreldes Itaalia esiliigaga, kus ta enne Eestisse naasmist pallis, on Eesti-Läti ühisliiga veidi nõrgem.

Tallinna Kalev/TLÜ - BK Ogre 72:82 (25:17, 13:27, 16:16, 18:22)

Kodumeeskonna jaoks avaminutid sujusid, kui esimese veerandaja keskpaigas juhiti 9:2. Ogre suutis mängus püsida ja vahe korra ka kolmele punktile vähendada, kuid Martynas Mažeika viie järjestikuse punkti toel pääses Kalev/TLÜ teise veerandaja alguseks kaheksa punktiga ette. Edasi võttis aga Ogre initsiatiivi ning viie minutiga tehti koguni 16:2 spurt. Karl-Johan Lipsu lähiviskest said võõrustajad kaotusseisu veel kahele punktile vähendatud, ent Ogre hoidis edumaad ja poolaeg ka 44:38 võideti.

Kolmas veerandaeg kulges endiselt Ogre dikteerimisel, kuigi kahel korral sai Kalev/TLÜ Cadarian Rainesi ja Lipsu abiga kaotusseisu kolmele punktile vähendatud. Viimane neljandik algas külaliste 60:54 eduseisust ja heas hoos olnud Renars Magone eestvedamisel mindi 5.21 enne lõppu kümne punktiga juhtima. Põnevus siiski säilis, sest kolm minutit enne lõpuvilet tabas Kalev/TLÜ poolelt vajaliku kaugviske Mareks Jurevicus ning kaotusseis vähenes kaheksale punktile. Ogre aga suutis kaitse pidama saada, neli vastuseta punkti visata ja kuigi Kalev/TLÜ lubati 25 sekundit enne kohtumise lõppu 72:81 peale, vormistati kokkuvõttes siiski kümnepunktiline võit ära.

Visketabavuses jäi Ogre 47% - 43% peale ning lauavõitluse võitis Kalev/TLÜ 35:33 (ründelaud 10:6). Korvisööte andis Ogre 18:15 rohkem ning pallikaotuseid tehti võrdselt 14.

Ogre resultatiivseim oli Renars Magone 23 punkti ja 8 lauapalliga. James Batemon sai kirja 22 punkti, 4 lauapalli ja 3 korvisöötu ning Kristaps Dargais kogus 9 punkti ja 7 lauapalli.

Hooaja alguses veel Tartu Ülikooli meeskonnas pallinud Martynas Mažeika viskas Kalev/TLÜ parimana 21 punkti, võttis 4 lauapalli ja andis 5 korvisöötu. Michael Kyre Buchanan tegi kaksikduubli 16 punkti ja 10 lauapalliga ning Mareks Jurevicus lisas 11 silma, 3 lauapalli ja 4 korvisöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles