Triatlonihooaja parimateks tunnistati Kaidi Kivioja ja Henry Räppo

Postimees Sport
Copy
Triatloniliidu presidendi Margus Lepiku (vasakult) kõrval seisvad parim treener Margus Tamm, aasta parimad triatleedid Henry Räppo ja Kaidi Kivioja
Triatloniliidu presidendi Margus Lepiku (vasakult) kõrval seisvad parim treener Margus Tamm, aasta parimad triatleedid Henry Räppo ja Kaidi Kivioja Foto: Malle Elvet

Tartus toimunud pidulikul triatlonihooaja lõpetamisel selgusid tänavuse aasta Eesti parimad triatleedid, kelleks osutusid Kaidi Kivioja ja Henry Räppo. Parima treeneri auhind läks esmakordselt Margus Tammele.

Kaidi Kivioja parimateks tulemusteks lõppenud hooajast jäid maailmakarikaetappide 11. koht Hiinast ja 17. koht Uus-Meremaalt. Tokyo olümpiamängude kvalifikatsioonireitingus asub 26-aastane Kivioja hetkel 51. kohal.

„Kuigi ma enda hooaja üle väga rõõmus ei saa olla, siis olen ma teinud sellega rahu ja võtan kaasa palju õpetlikke kogemusi. Ma olen keskendunud liiga palju negatiivsele, aga kindlasti oli ka positiivseid hetki. Mu ujumine Weertis, Eesti võistkonna esimene start eliidi teatetriatlonis, Tokyo testvõistlusel osalemine, Weihai MK-etapp, hooaja viimased MK-etapid,“ võttis viimased kaheksa aastat Eesti parimaks naistriatleediks tunnistatud Kivioja lühidalt hooaja kokku

Teist aastat täismeeste arvestuses võistelnud Henry Räppole oli aasta parimaks valituks osutumine esmakordseks kogemuseks. Lähtelt pärit 21-aastase noormehe õnnestunud startide hulka kuulusid tänavu Euroopa karikaetapi 14. koht Olsztyn´ist ning Eesti meistritiitel olümpiadistantsilt.

Aasta triatlonitreeneri au pälvis Räppo juhendaja Margus Tamm, kelle jaoks oli aasta parima tiitel, sarnaselt oma hoolealusele, samuti esmakordseks. Rekordiliselt 18 aastat järjest oli parima treeneri tunnustus kuulunud seni Jüri Käenile. Margus Tamm on ühtlasi varasemalt olnud ka Kaidi Kivioja treeneriks.

Hooaja pidulikul lõpetamisel pälvisid eriauhinna Maria Jänese, kes Tallinn Ironmanil saavutatud tulemusega 9:28.46 tõusis Eesti naiste täispika triatloni edetabelis esikohale, ja Rait Ratasepp, kes ultratriatlonis tegi suuri tegusid nii 20-, 30- kui 40-kordse täispika triatloni läbimisel.

Lisaks sportlastele tunnustati võistluste korraldajaid ja kohtunikke. Ain-Alar Juhansoni tunnustati kõrgetasemeliste rahvusvaheliste võistluste korraldamise eest Eesti Olümpiakomitee tänukirjaga. 2019. aasta parimaks triatlonivõistluseks valiti IRONMAN Tallinn ja parimaks triatlonikohtunikuks Eero Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles