Ferrari endine president: loodan, et Hamilton rohkem ei võida

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: CARLOS JASSO/REUTERS

Endine Ferrari president Luca di Montezemolo avaldas lootust, et kuues MM-tiitel jääb Lewis Hamiltonile viimaseks. 72-aastase itaallase sõnul peaks Ferrari panema paika kindla esisõitja, et Mercedesega paremini konkureerida.

Mercedes on domineerinud F1-sarja möödunud aastatel täielikult. Viimasel kuuel hooajal on hõbenooled võitnud kõik konstruktorite tiitliid. Ka sel aastal kindlustati meeskondlik võit juba neli etappi varem, Jaapanis. 

Montezomelo sõnul oleks F1-sarjale kasulik Ferrari esiletõus. «Loodan, et tänavune kuues tiitel jääb Hamiltonile viimaseks ning järgmistel aastatel algab Ferrari tõus,» rääkis endine president raadio RAI-le. «Vormelifännina soovin näha Ferrarit võitmas või püsima tiitlikonkurentsis kuni viimase etapini.»

Montezemolo hinnangul peaks Ferrari paremate tulemuste nimel jagama selgemalt ära sõitjate rollid.

«Minu juhtimise all keskenduti alati ühe sõitjaga individuaalsele tiitlile ja teisega meeskondlikule arvestusele. Mina eelistaks, et võistkonna teine sõitja keskenduks tiimile punktide toomisele ja eraldaks esisõitjat konkurentidest. Umbes selliselt nagu tegid Eddie Irvine, Rubens Barrichello ja Felipe Massa», selgitas itaallane.

Kogenud meeskonnajuht avaldas ka arvamust Ferrari noore sõitja Charles Leclerci kohta. «Arvan, et ta on väga kiire ja ületanud kõiki ootuseid, aga heade tulemustega nõutakse talt üha rohkem. Näiteks viimastel sõitudel on ta meeskonnaga tunduvalt vähem rääkinud. Arvan, et see on märk arengust,» vihjas Montezemolo monacolase hooaja alguse jutustamise lembusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles